Ilustracija: Goran Radiković

What The Hell se ovdje događa?

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Evo prošla su dva tjedna ove nove nam 2022. godine i dok neki još gledaju kako će ući u nju i čitaju prognoze u godišnjim horoskopima ili pak su podvrgnuti torturama HDZ-ove klike iz bratske zajednice Stožer&Co. (limited edition) meni je kraj 2021. godine (PO VLASTITOM ODABIRU!) donio radnu aktivnost punu pozitive i vedar radni doček!

Na dočeku sam radio i s jednim praktikantom iz Ugostiteljsko-turističke škole Osijek i vjerojatno će za koji dan izaći i intervju s njim (nisam mu dao baš lagana pitanja, a ne može prepisati odgovore) koji me oduševio svojim radnim elanom i ljubaznošću.

Često s praktikantima iz Osijeka (i konobarima i kuharima) nađem zajednički jezik pa su mi evo i oni koji su bili na praksi i prije par godina i završili već školu poslali čestitke za Novu godinu, raspitali se kako sam, pitaju me ako ih se još poimence sjećam zaboravivši pri tome da bisere i “bisere” uvijek pamtim!

Osim toga ušao sam u 2022. godinu radeći na tematskom dočeku i još k tome s temom koje sam veliki fan: Harry Potter i društvo čarobnjaka bili su svuda oko mene iako sam, naravno, glavni Harry Potter bio ja!

Zatim je još jedna stvar dobila pozitivan zamah odmah početkom godine i mislim da vam mogu otkriti da ove godine izlazi moja nova knjiga, a kako je svaka moja knjiga drugačija baš u svemu od prethodne ova četvrta će nadići sve ove do sada, zapravo mislim da će izazvati veliko, veliko iznenađenje! Naime, imam jedan adut u rukavu i nekoliko jokera tako da će se čekanje isplatiti, garantiram!

Iako nije samo moj osobni uspjeh ipak me i osobno jako razveselilo što će se bojanka Vapaj basni udruge Mlada pera koje sam osnivač i predsjednik koristiti i u nastavne svrhe.

O apsolutno pozitivnom i aktivnom početku 2022. godine za mene osobno govori još jedan podatak – počeo sam (uspješno!) skidati i višak kilograma.

Dakle, dva tjedna 2022. godine su prošla, ali onako kako sam ja htio. Jednostavno ne želim više biti zarobljenik pandemije, talac dvostrukih pravila i slijepac kraj +1.5 dioptrije!

PS: jedna stvar je ostala ipak ista kao i prošle godine – moj jezik; bridak kao i prošle godine, nije otupio ni najmanje! I dok mi jedni govore da zbog njega često budem izostavljen iz nekih protokola činjenica je da mi zapravo donosi sve više i više poznanstava i van Hrvatske. Neka poznanstva su već polučila neke konkretne plodove (gost autor itd.) , s nekima se dogovaraju detalji, ali sa svima se može otvoreno razgovarati bez figa u džepu.

A to nema svoju cijenu, čak ni HDZ nema toliko para!

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.