I ove godine skulpturu Oskar znanja kreirali su i izradili djeca, mladi i djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec FOTO: IGOR SOBAN/PIXSELL

U općinu s niti 3.000 stanovnika otišlo 6 Oskara znanja

Gotovo 100.000 hrvatskih učenika sudjelovalo je u prošloj školskoj godini u različitim školskim natjecanjima, a 400 najboljih, pobjednika na državnim i međunarodnim natjecanjima, prije tri dana nagrađeno je najvećim, najprestižnijim i najglamuroznijim priznanjem i nagradom – Oskarom znanja, piše portal Gradonačelnik.hr.

Učenici su Oskar znanja dobili za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu te osvojene medalje na međunarodnim natjecanjima. Gradonačelnik.hr analizirao je sve podatke i istražio odakle dolazi najviše oskarovaca i u koje je gradove, općine i županije, otišlo najviše nagrada. Evo kakva je situacija s gradovima i općinama sjeverne Hrvatske.

Očekivano, gledajući u apsolutnim brojkama, najviše oskara – njih čak 176 u sve tri kategorije, otišlo je u Zagreb, a vrhom top lista, naravno,  dominiraju veliki gradovi. U Split je tako otišlo ukupno 20 oskara, u Varaždin 12, Rijeku 11, Požegu 10, Čakovec, Dubrovnik i Pulu po devet, Karlovac i Novu Gradišku osam, Osijek sedam…

Apsolutni pobjednik po broju osvojenih oskara iz natjecanja u znanju  tako je mala Općina Okrug Gornji iz Splitsko-dalmatinske županije u koju je otišlo čak šest oskara znanja. Po broju osvojenih oskara ova općina od niti 3.000 stanovnika plasirala se na 7.mjesto u zemlji, odmah iza Čakovca, Karlovca i Nove Gradiške, bok uz bok s Pulom. Stavi li pak se broj oskara u odnos sa brojem stanovnika ( u odnosu na 10 tisuća stanovnika kako bi izbjegli previše decimala), Općina Gornji Okrug apsolutni je hrvatski rekorder. Zasluge za ovakav rezultat pripadaju mentorici Antoneli Radić, profesorici njihove Osnovne škole koja je očito izvrsno svoje učenike, osmaše, pripremila za Natjecanje mladih Hrvatskog crvenog križa na kojemu su osvojili čak 6 nagrada.

Kad se zbroje gradovi i općine, najviše oskara otišlo je Splitsko-dalmatinsku županiju (31). Slijede Istarska, Varaždinska i Zagrebačka županija sa po 17 osvojenih oskara, Osječko-baranjska sa 14, Dubrovačko-neretvanska sa 12, Primorsko-goranska sa 11, te Brodsko-posavska, Međimurska i Požeško-slavonska sa po 10 osvojenih oskara, piše portal Gradonačelnik.hr.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.