Foto: Međimurska županija

U Čakovcu otvorena atraktivna izložba fotografija slavnih alpinista Stipe Božića i Vikija Grošelja

Putujuća izložba fotografija nazvana ”Stipe i Viki – 50 godina prijateljstva i najvećih alpinističkih uspjeha”, nakon što je predstavljena slovenskoj javnosti, doputovala je u Hrvatsku, gdje joj je prvi domaćin Međimurska županija. Postav je pred brojnim uzvanicima predstavljen u zgradi Scheier u Čakovcu u subotu, 1. travnja.

Izložene su fotografske uspomene dvojice alpinista Stipe Božića i Vikija Grošelja, izbor kojim proslavljaju 50 godina svoga prijateljstva i alpinističkih pothvata.

Stipe Božić i Viki Grošelj na ovim prostorima znana su imena, a njihovu izložbu k nama dovode međimurski planinari.

Na subotnjoj svečanosti izložbu je otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec koji je istaknuo zadovoljstvo što Međimurje ima priliku biti prvi domaćin ove prekrasne izložbe „Iznimno mi je drago što je ova izložba stigla k nama u mjesecu travnju, kada Međimurska županija obilježava značajan jubilej, 30 godina od konstituiranja i djelovanja kao regionalne samouprave, ovo je jedan prekrasan poklon svim našim građanima“ istaknuo je župan te naglasio „Ispunjena dvorana govori o poštovanju prema vama, vašem djelovanju u promicanju kvalitetnog alpinizma kao i doprinosu svojoj zemlji i svijetu.“

Fotografsko putovanje na svjetske visove koje su osvajali voljom, upornošću i strašću prema izazovu, ali i s neizmjernim poštovanjem prema snazi prirode, Božić i Goršelj popratili su i predavanjem, a bila je ovo rijetka prilika Nepalcima na radu u Međimurju da putem atraktivnih fotografija ostvare dodir s dalekom domovinom smještenom pod krovom svijeta – Himalajom.

Otvorenju izložbe prisustvovao je počasni generalni konzul Nepala u Sloveniji Aswin Kumar Shrestha te gosti autora iz svijeta alpinizma.

Izložba u galeriji zgrade Scheier može se razgledati do 5. travnja, nakon čega seli u Rijeku.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.