Čak 16 400 Hrvata u 40-ak gradova obilježilo Svjetski dan činjena dobrih djela

Središnjim događajem i koncertom Luke Nižetića u Samoboru, 23. travnja 2023. godine, obilježen je Svjetski dan činjenja dobrih djela diljem Hrvatske i regije, projekt čiji je cilj podignuti senzibilnost zajednice o važnosti i potrebi činjenja dobrih djela te briga, solidarnost i empatija u svim segmentima društva za sudionike svih životnih dobi. Projekt provodi udruga Djeca za bolji svijet iz Samobora, koja je drugu godinu zaredom organizirala volontiranje povodom projekta u brojnim školama, udrugama, tvrtkama te koordinirala pojedinačne akcije. Na samom središnjem događaju, posjetitelji su mogli i humanitarno djelovati donacijama udruzi Šapica, Caritasu te udruzi Fajter.

Kroz projekt je tijekom posljednja dva tjedna sudjelovalo 16 400 hrvatskih građana u 40-tak gradova putem raznih organizacija, tvrtki, udruga te individualnim angažmanom, a dodatno je uključeno i oko 3500 građana iz zemalja regije. Sudionici projekta dijelili su svoje iskustvo volontiranja na društvenim mrežama koristeći hashtagove #GoodDeedsDay i #DanDobrihDjela.

„Sad drugu godinu zaredom, ponovno sam emotivan i presretan vidjeti velik odaziv i volju da naši građani malo stanu, razmisle i izdvoje koji trenutak da učine nešto dobro za zajednicu. Od sitnih dobrih djela pomoći nekome, pa sve do velikih akcija, svaka aktivnost vrijedi puno kako bismo naš svijet i Hrvatsku učinili boljim mjestom, mjestom dobrih srca ispunjenog ljubavlju“, izjavio je Leo Petrov, predsjednik i osnivač udruge Djeca za bolji svijet i organizator obilježavanja.

Na samom središnjem događaju, sudionici su imali priliku osim uživanja na koncertu Luke Nižetića te ostalim popratnim sadržajima sudjelovati i humanitarnim akcijama. Tako su posjetitelji prikupljali stare dekice za pomoć skloništu životinja za udrugu Šapica, papuče, obuću, trenirke i garderobu za Caritas te higijenske potrepštine, deterdžent i hranu za udrugu Fajter.

„Uvijek ću podržati hvalevrijedne ideje ljudi velikih srca, zbog čega sam odlučio nastupiti u Samoboru na još jednom Svjetskom danu činjena dobrih djela. Nije bitno da dobra djela činimo samo danas, nego svaki dan, zbog čega svima želim poručiti da otvore svoja srca i razmisle kako mogu učiniti svijet boljim mjestom, pa čak i s nečim malim“, dodao je pjevač Luka Nižetić tijekom koncerta.

Sam Svjetski dan činjena dobrih djela prije 17 godina pokrenula je međunarodna organizacija Good Deeds Day, čime je danas postao globalni događaj koji se obilježava u 108 zemalja svijeta, a sada se drugu godinu zaredom obilježava u Hrvatskoj.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.