Foto: Youtube Screenshot Cytavision Sports

Ante Čulina i Patrik Kolarić promovirani u FIFA suce

Sudačka komisija FIFA-e kojom predsjeda čuveni Pierluigi Collina objavila je listu FIFA međunarodnih sudaca za 2023. godinu. Kad su u pitanju hrvatski suci dogodile su se određene promjene. Tako više međunarodni suci neće biti Ivan Bebek i Mario Zebec dok su nova imena Ante Čulina i Patrik Kolarić.
 

 
Bebek je na FIFA listi proveo 20 godina, a kako je proslavio 45. rođendan aktualna sezona mu je posljednja aktivan u SuperSport HNL-u pa je očekivano da kao glavni sudac više neće sudjelovati i na međunarodnoj sceni. Iskusni arbitar ipak ostaje u suđenju i to kao VAR sudac. Iznenađenje je pak izostavljanje Marija Zebeca s liste. Na istoj se nalazio od 2016. godine, a ove sezone je dijelio pravdu na susretu skupine D Lige nacija između Latvije i Lihtenštajna (1:0) te u dva ogleda kvalifikacija Konferencijske lige (Panevežys – Milsami 0:0 i Maccabi Tel Aviv – Zira 0:0). Kao i Bebek i on će u budućnosti na internacionalnoj sceni sudjelovati kao sudac u VAR sobi.

Nova imena na listi su Čulina i Kolarić koji su kao mladi suci u HNL-u debitirali prošle sezone, a punu afirmaciju su doživjeli u aktualnoj sezoni. Kao predstavnici novog vala hrvatskih sudaca posebnu potporu su imaju od šefa komisije nogometnih sudaca Brune Marića, a jesu li je do sada opravdali prosudite sami.

Što se ostalih promjena tiče na listi pomoćnih sudaca više nije Barbara Vidović Volenik, a promociju je dobila Maja Brozović. Kod futsal sudaca FIFA arbitar više nije Josip Dujmić umjesto kojeg je priliku dobio Dino Kramar. Kad su u pitanju VAR suci taj posao više neće obavljati Duje Strukan dok će angažman imati Dario Bel.

FIFA suci iz Hrvatske za 2023. godinu:

Ante Čulina i Patrik Kolarić promovirani u FIFA suce
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.