Mene jebu sa zaštitom na radu, a profesionalci redom zakazuju

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Prije dva tjedna ozlijedio sam se pri odlasku na posao. Naime, netko je izgleda maznuo željeznu rešetku ispred ulaza u zgradu pa sam iskoračivši iz ulaza okrenuo nogu u rupi, istegao ligamente i razbio koljeno. (Možemo samo nagađati tko to mažnjava željezne rešetke!) Kad izlazite normalnim korakom, baš morate zakoračiti u tu rupu i ako ne gledate u zemlju ne vidite je, a još manje je očekujete!Mene amatera jebu sa zaštitom na radu, a profesionalci redom zakazuju

Taman je prolazio jedan djedica sa štakom kojem ovim putem zahvaljujem jer je iako teško pokretan krenuo prema meni da mi pomogne. Zahvalio sam mu i prva misao koja mi je prošla kroz glavu je kako moram ići zamijeniti hlače za posao jer su se ove na meni razderale. No bol pri pokušaju ustajanja i vrtoglavica uspjeli su u moj mozak dofurati drugu misao: Konju jedan, pa ne možeš na posao nego moraš na hitnu da provjeriš jesu li ti sve kosti na broju!

Usput saznajem da te rešetke nema od jučer pa nakon što sam uz bolno stenjanje uspio doći na drugi kat šaljem email u pravnu službu GP Stanorad Čakovec s informacijom gdje, kada i zašto i slikom koljena i mjesta nesreće. Ležim pola sata no vidim da vrag uzima šalu pa se odlučujem ipak za odlazak na hitnu, sva sreća pa kći nije otišla ujutro u Zagreb kako je planirala pa me može voziti.

Dok čekam ispred ulaza da kći dođe autom taman izlazi jedna žena, iako sam je uspio upozoriti na vrijeme i ona je upala nogom u rupu no srećom je uspjela zbog upozorenja zadržati ravnotežu!

Mene amatera jebu sa zaštitom na radu, a profesionalci redom zakazujuNa pregledu utvrđeno da ništa nije slomljeno; mirovanje, elastični Mene amatera jebu sa zaštitom na radu, a profesionalci redom zakazujuzavoj i led uz tablete protiv bolova će biti dovoljni. Pri povratku kući (za cca  dva sata) zlokobna rupa već je zatvorena daskom i prekrita tepihom. Izgleda da ovi iz Stanorada mogu brzo reagirati kad ih se pritisne. Došao je i njihov email u kojem konstatiraju da je rešetka nestala preko noći (laž, svjedoci tvrde da je već poslijepodne dan prije nije bilo!), da je napravljeno privremeno rješenje i da će se pristupiti trajnom rješenju.

I to trajno rješenje je napravljeno za dva tjedna; rupa je zabetonirana. Bio je petak i baš taj petak je idem nakon bolovanja na posao.

I pazi sad ovo; otvorim ulazna (Ili su sad izlazna?) vrata, zakoračim i zapnem nogom za most preko betona. Majstor je napunio rupu betonom i stavio preko drveni most kako ljudi ne bi zagazili u beton. Problem je jedino što kad izlazite jednostavno morate zapeti za taj most jer naravno ne očekujete prepreku ispred sebe!

I sad, moja kritika, pitanje, ljutnja, frustracija, kako god želite je sljedeća: Zar je tako prokleto teško staviti natpis na vrata da se pripazi pri izlaženju zbog prepreka, radova? Zar ne nalaže to, na kraju krajeva, i neki kurčev Zakon o zaštiti na radu? Pare se znaju pokupiti, ali održavati i zaštiti nula bodova! U SAD-u bi se sigurno digla masna odšteta za taj šlamperaj, ali daleko smo mi od Amerike!

I tako sam oporavak ozlijeđene noge unazadio, ipak nisam otišao natrag na bolovanje nego gutam ibuprofen600 da mogu raditi i pitam se kako potaknuti nekoga na odgovornost?

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.