Ilustracija: Goran Radiković

Odbijam biti star i gotovo!

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Jučer su bila dva međunarodna dana koja se direktno tiču mene! Za jednog sam znao da je tako, no za drugog sam to saznao na teži način!

Dakle, jučer je bio Međunarodni dan kave i posve je jasno da sam uz njega direktno vezan, i poslovno i privatno! Poslovno uopće neću objašnjavati, pa konobar sam, a osim što imam položen i tečaj da znam kuhati kavu na pravoj pravcatoj akademiji (ne u Osijeku, ne u Banja Luci, ne u Mostaru, ne u Kragujevcu!)  na kojoj sam položio sve što sam primio na znanje u 6 sati u roku (dokaz 1), imam i službeno priznanje od tvrtke u kojoj radim da sam coffee addicted iako je zapravo istina da je coffee addicted to me (dokaz 2)!

Dokaz 1

Uglavnom, ja živim onu Život bez kave je život koji se ne živi! i zato ne dirajte me ujutro prije prve jutarnje kave jer sve dok mi kofein ne uđe u krvotok svi oko mene su mi smrtni neprijatelji!

Dokaz 2

Eto, kavu smo riješili, imate dokaze da sam uz Međunarodni dan kave direktno vezan!

Drugi međunarodni dan koji se jučer obilježavao je Međunarodni dan starijih osoba! Nisam znao za taj dan, ali sam naletio na članak u kojem se osvrnulo na “šutljivi prosvjed” članova Hrvatske stranke umirovljenika (HSU).  Njih desetak stajalo je u miru i tišini točno 6.18 minuta, koliko je u postocima iznosilo posljednje usklađivanje mirovina uz transparent “Međunarodni dan starijih osoba – 1. listopad”.

 
 

Dulje nisu ni trebali jer to je tako i tako samo mazanje očiju članovima te stranke budući da vođe te stranke već decenijama, kak bi to Međimurci rekli, drže lojtre HDZ-u, podupiru ih i redovito glasaju kako HDZ od njih zatraži. To me nasmijalo pa sam napravio objavu sa slikom te nekolicine “prosvjednika” uz komentar Oh, pa danas je moj dan (dokaz 3) smijući se jer se niti smatram starim niti jesam star.

No vidi vraga, ljudi nisu shvatili moj sarkazam, ali su pokazali veliku empatiju i čestitali mi na tom mom danu!!! Gotovo je, morat ću se početi smatrati starim i prihvatiti taj dan kao još jedan moj dan.

Hahaha, ma možeš misliti, hoću vraga! Hvala čestitarima, ali godine te ne čine starim tako dugo dok ti duh ne ostari, a moj još nije!


Dokaz 3    

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.