FOTO: Arhiva Međimurje info/Gorkić Taradi

58. Međimurski fašnik od 25. do 27. veljače u organizaciji TZ grada Čakovca

Sljedećeg vikenda, od 25. do 27. veljače, maske će, nakon prošlogodišnje stanke, ponovo zavladati ulicama Čakovca u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca.

Međimurski fašnik u Čakovcu, promocijom tradicije našeg kraja, predstavlja jedan od najvećih kulturno-tradicijskih događaja sjeverozapadne Hrvatske. Dio je međimurske kulturne baštine sa snažno izraženom tradicijskom komponentom, gdje se posebna važnost pridaje tradicijskim maskama.

U petak, 25. veljače u 16:00 sati centrom Čakovca prošetat će maškare jasličkog uzrasta. Najveseliji i najšareniji dio 58. “Međimurskog fašnika” i ove će godine biti onaj u kojem će vladati najmlađe maske. Dječji fašnik, koji je prijašnjih godina okupio preko 1000 djece, ove će se godine održati u manjem, epidemiološki dozvoljenom broju. Djeca će u subotu 26. veljače u 10.00 sati, mimohodom ulicama grada pokazati maštu i raskoš malih maškara. Najrazigranija povorka proći će središtem grada, a u njoj će se pod maskama maštovitih likova naći rijeka djevojčica i dječaka. U pomno osmišljenim maskama, u koje su ugradili svoje ideje i trud uz pomoć svojih odgajatelja, predstavit će se na Trgu Republike. Tamo će preuzeti ključeve grada Čakovca od gradonačelnice Ljerke Cividini i započeti vladavinu malih maškara.

Nakon prolaska pozornicom vrijedni će se mališani i njihove odgojiteljice okrijepiti uz slatke krafne “Čakovečkih mlinova” i sokić. Poslije predstavljanja svih mališana uživajte u klaunu Srećku, koji će nas naučiti neke trikove, pokrenuti dječje noge u ritmu muzike za ples i staviti široki osmijeh na dječja lica.

Zato djeco stavite masku, dođite i provedite veselo subotnje prijepodne!

Nedjelja, 27. veljače, rezervirana je za Tradicijski Fašnik s početkom u 15:00 sati. Međimurski fašnik koji se kontinuirano održava u Čakovcu, pokazuje kako se završetak zime obilježavao u prošlim vremenima, a prošlost, sadašnjost i budućnost prodefilirat će ulicama grada. Upravo je zato čakovečki fašnik tradicija koju treba njegovati i razvijati, a veseli maškori ulicama Čakovca pjesmom, plesom i zvonjavom otjerat će zimu i sve nedaće.

I Tradicijski fašnik održat će se u manjem obimu, zbog svima nam poznatih razloga, ali zato ćemo, nakon predstavljanja svih fašničkih grupa spaliti “Fašnika” kao glavnog krivca za sve probleme tijekom posljednje dvije godine.

Stoga dođite u Čakovec i zaboravite na sve brige uz dobru zabavu i puno smijeha!

Molimo Vas da se pridržavate epidemioloških mjera, kako bi i ovaj puta pokazali da se odgovornim ponašanjem događanja mogu sigurno organizirati.

58. Međimurski fašnik od 25. do 27. veljače u organizaciji TZ grada Čakovca

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.