U subotu 18.12. dođite na akciju „Ukras ponesi, radost donesi“!

Vodeći se primjerom dobre prakse, prošlogodišnjom božićnom akcijom „Ukras ponesi, radost donesi“ gdje je velik broj Međimuraca i Čakovčanaca dalo svoj doprinos, ovogodišnja istoimena akcija održat će se u subotu, 18. prosinca s početkom u 10:30 sati.

Zamisao Grada Čakovca i Turističke zajednice Čakovca je da božićni ukrasi s istaknutom božićnom željom za 40-ak mališana krase jelku kod Crkve sv. Nikole biskupa u središtu grada, a naši će sugrađani do blagdana Božića razveseljavati djecu poklonima – njihovom božićnom željom.

U božićnu akciju uključile su se i osnovne škole kojima je Grad Čakovec osnivač (I., II., III. Osnovna škola, COO, OŠ Ivanovec i OŠ Kuršanec) koje će izraditi božićne ukrase u koje će se staviti želje djece slabijeg imovinskog statusa. Također, u akciju su uključena i djeca slabijeg imovinskog statusa iz evidencije kojom raspolaže Grad Čakovec.

Razveselimo naše najmlađe sugrađane, darujmo ih povodom blagdana Božića, posebice sada u ovim izazovnim COVID vremenima!

Grad Čakovec tijekom cijele godine, ali posebno u vrijeme blagdana Božića, brine za svoje umirovljenike, ranjive skupine građana, ali i za obitelji slabijeg imovinskog stanja te ih ususret božićnom slavlju daruje prigodnim poklonima. Za tu je namjenu ukupno u Proračunu Grada Čakovca predviđeno 80.000,00 kuna, a pritom svaka obitelj dobiva po poklon bon u vrijednosti od 200,00 kuna.

Na taj način, jednom simboličnom gestom, cilj je osigurati da i oni imaju primjerene i dostojanstvene blagdane.

„Sve navedene socijalne mjere samo su dio onih u nizu kojima Grad Čakovec nastoji osigurati i zadržati bolji životni standard svim svojim građankama i građanima. To je posao koji nikada ne staje te su već u pripremi i novi projekti podrške te pomoći našim sugrađanima kojima su iste potrebne“, naglasila je gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i pritom pozvala sugrađane da se u subotu priključe novoj humanitarnoj akciji.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.