Međimurje domaćin svjetskog ribolovnog prvenstva!

Nakon što je prošle godine Hrvatska bila  svjetski prvak u sportskom ribolovu, ove godine Međimurje je domaćin 39. svjetskog ribolovnog prvenstva za klubove.

Više od 500 natjecateljica i natjecatelja iz 30 zemalja svijeta u tri dana, uz kanal HE Čakovec – Orehovica, bogat ribom, natjecat će se, ali i uživati u predivnoj prirodi. „Međimurskom ribolovnom savezu ovo je peto svjetsko prvenstvo, a Međimurje je prepoznato kao jedna od najboljih destinacija za sportski ribolov na kojem se ostvaruju povijesni rezultati“, rekao je Zoran Pfeifer predsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije koji je uz Hrvatski športski ribolovni savez organizator spomenutog natjecanja.

Iz Preloga ćemo danas poslati prekrasnu sportsku sliku koja je izuzetno važna za turizam i Međimurje. Hvala što ste odabrali upravo donje Međimurje za održavanje Svjetskog prvenstva i to drugi put“, rekao je gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek te je svim natjecanjima poželio puno uspjeha u nadolazećim danima.

Uz potporu Međimurske županije, održat će se 39. svjetsko ribolovno prvenstvo koje su podržali župan Međimurske županije Matija Posavec i zamjenik župana Josip Grivec koji su ponosni što je Međimurje opet domaćin ovako velikog događaja, a istaknuli su kako Međimurje ima najljepše ribolovne staze u Europi čija je potvrda stigla i od struke. „Iako smo naizgled mala županija, naši su se ljudi za ovaj događaj  dugo pripremali, a prema broju sudionika ovo je najbrojnije svjetsko prvenstvo u ribolovu.“, rekao je zamjenik Grivec, dok je župan Posavec istaknuo značaj sportskog ribolova, a Međimurje kroz ovakve manifestacije promovira i turističku ponudu koja je prepoznata na europskoj i svjetskoj turističkoj karti. „Zahvaljujući ovom svjetskom prvenstvu u Međimurju će biti ostvareno više od 8 000 noćenja što je odlična promocija identiteta, turizma i gospodarstva.“

Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza istaknuo je kako je presretan što su se najbolje svjetske ekipe okupile upravo u Međimurju koje je poznato po vrhunskoj organizaciji ovako velikih događaja te je zahvalio Claudiu Matteoliu, predsjedniku Međunarodne Ribolovne Federacije što je ponovo Međimurje odabrano kao domaćin, a koji je ujedno i otvorio svjetsko prvenstvo.

„Good luck, buona fortuna, buena suerte, succes, Viel Glück, sretno!“, samo su neki od jezika koji su se mogli čuti na samom kraju svečanog otvorenja 39. Svjetskog prvenstva za klubove koje je završeno sa nezaboravnim vatrometom.

Dijelom hrvatske reprezentacije su i SRK Klen, Sveta Marija kojima želimo puno uspjeha i sreće u sljedećim danima uz njihov pozdrav, bistro!

Svečano proglašenje pobjednika bit će ove nedjelje u Hotelu Panorama DG u Prelogu s početkom u 19:00 sati.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.