LukaSmuk 2019

U Croatia osiguranju potpisan novi kolektivni ugovor

Veća prava i nagrade za visoku radnu učinkovitost, uz rast Božićnice i Regresa za sve zaposlene

Uprava Croatia osiguranja i Granski sindikat zaposlenih u osiguranju Hrvatske potpisali su u utorak novi Kolektivni ugovor kojim je zadržana visoka razina radnih i materijalnih prava zaposlenika.

Novim Kolektivnim ugovorom predviđena su veća prava, viši iznosi mjesečnih stimulacija za radne rezultate i nagrade za visoku učinkovitost. S pozitivnim ostvarenim rezultatima poslovanja, Božićnica raste s 1.200kn na 1.500kn, a povećan je i Regres s 1.000kn na 1.500kn koji će biti isplaćen 30.6.2021. Povećana je i potpora za bolovanje s 30% na 50% prosječne plaće te je uveden plaćeni dopust za roditelje prvašića na prvi dan škole. Novi kolektivni ugovor fokusiran je na privlačenje, razvoj i nagrađivanje najboljih zaposlenika te izgradnju poticajnog radnog okruženja.

U odnosu na raniji KU, uvedene su jubilarne nagrade za pet godina neprekidnog rada u Društvu, uz optimizaciju ostalih jubilarnih nagrada prema standardima na tržištu. Smanjena su prava za programe zbrinjavanja, no adekvatne otpremnine i dalje će biti veće od zakonskog minimuma te usklađene s tržišnim standardima. U zaštiti prava radnika prilikom restrukturiranja ukinuto je ograničenje maksimalnog iznosa otpremnine koji je ranije bio ograničen na 20 prosječnih plaća Društva.

Kolektivni ugovor Croatia osiguranja još jednom potvrđuje kvalitetu radnih uvjeta u kompaniji i stabilnost uspostavljenog dijaloga sa socijalnim partnerima, a vrijedit će naredne tri godine, do 30.6.2024.

IZJAVA DAVOR TOMAŠKOVIĆ, predsjednik Uprave Croatia osiguranja:

“Poštovanje zaposlenika, zaštita njihovih prava i kontinuirana ulaganja u njihov razvoj i nagrađivanje, naši su trajni prioriteti čiji značaj potvrđujemo i novim Kolektivnim ugovorom. Kao digitalni i tržišni lider koji predvodi transformaciju domaće industrije osiguranja, Croatia je danas atraktivan poslodavac u kojem se razvijaju pametne karijere.”

IZJAVA MIROSLAV HRAŠĆANEC, predsjednik Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske:

“Unatoč izazovima okruženja, novi Kolektivni ugovor odraz je poštovanja socijalnih partnera. Povećana su godišnja materijalna prava radnika, a usklađenja s tržišnim standardima uvažavaju potrebu za osiguravanjem visoke socijalne sigurnosti radnika te motivaciju zaposlenika. Croatia osiguranje i dalje  pokazuje visoku razinu svijesti o zaposlenima kao najvećoj korporativnoj vrijednosti.”

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.