Zagorec prijavio susjeda koji je pekao rakiju – više od 25 tisuća kuna kazne!

Zlatko Blagec mora platiti masnu kaznu jer su mu carinici zatekli rakiju u garaži. Kažnjen je s 21.000 kuna i mora podmiriti 4400 kuna trošarina.

Sve je počelo nakon što ga je netko od susjeda anonimno prijavio carinicima da nelegalno peče rakiju. Ubrzo su carinski službenici stigli u njegov dom u Lazu Bistričkom u Zagorju sa sudskim nalogom za pretres. U garaži iza kuće pronašli su 170 litara domaće rakije, piše portal Zagorje.com.

“Ja sam mali poljoprivrednik, otac mi ostavio grunt, imam tog voća i to sam imao za vlastite potrebe. Imam veliku familiju, za neka slavlja. I onda me tako kazne… Ovu kaznu nemam od čega platiti.

Žalosno u kakvoj državi živimo, koja kažnjava samo malog čovjeka, i to na ovakav način bez da se imam pravo braniti”, priča za portal i kaže kako bi rado htio znati tko ga je od susjeda prijavio.

Carinici kažu kako su na temelju anonimne prijave obavili pretragu kuće i drugih prostora te pronašli nelegalnu rakiju. Zlatko nije uopće prijavljen u sustavu, pa tako nije mogao za svoje potrebe ispeći ni 20 litara rakije godišnje.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.