Kaufland svakog tjedna donira namirnice i tako pomaže lokalnim zajednicama

Pomoć u obliku hrane

Nakon velike kampanje „Stavi fokus na okus“ kroz koju su početkom godine podigli svijest o bacanju namirnica i potrebi boljeg planiranja potrošnje istih u kućanstvima, u Kauflandu i dalje rade na jednom od najvećih problema vremena u kojem živimo – prekomjernom bacanju hrane.

Doniranje prehrambenih proizvoda pred istekom roka trajanja jedan je od načina za smanjenje otpada od hrane koji Kaufland provodi. Dosada su zaposlenici poslovnica Kauflanda diljem Hrvatske svakog tjedna odvajali proizvode pred istekom roka trajanja te ih slali logističko-distributivnom centru gdje ih je onda Caritas Zagrebačke nadbiskupije preuzimao i dalje raspoređivao korisnicima pučkih kuhinja i domova te ostalim korisnicima na svojem području.

Dodatno poboljšanje procesa doniranja

Čak 36 trgovina Kauflanda surađuje s posrednicima u doniranju hrane koji od 2019. godine preuzimaju voće i povrće te pekarske proizvode dva puta tjedno direktno iz trgovina.

Na tragu te dobre prakse, u Kauflandu su odlučili da se ni prehrambeni proizvodi pred istekom roka trajanja iz trgovina više se ne šalju logističko-distributivnom centru u Jastrebarskom, već Kaufland i te namirnice donira lokalno.

„Na ovaj smo način stvorili mogućnost češćih donacija – voće, povrće i pekarske proizvode registrirani posrednici mogu preuzimati u svojoj lokalnoj trgovini Kauflanda, i to svaki dan. Drago nam je optimizirati poslovne procese, a još je veće zadovoljstvo kada unaprijedite proces donacija i potpuno ga lokalizirate jer na taj način možemo biti još bolja podrška i bolji partner lokalnim zajednicama u kojima poslujemo“, izjavila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu.

Donacije u brojkama

U 2020. godini Kaufland je donirao preko 80 tona voća i povrća Hrvatskom Crvenom križu i, u suradnji s Hrvatskim Caritasom, mreži Caritasa u Hrvatskoj te na taj način pomogao onima kojima je najpotrebnije. S obzirom na potpuno prilagođeni i lokalizirani proces donacija prehrambenih proizvoda pred istekom roka trajanja, iz ovog trgovačkog lanca očekuju još bolje brojke za 2021. godinu.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.