Ljeto u gradu Zrinskih 2016.

Tradicija organiziranja kulturno-zabavnih programa tijekom lipnja i srpnja u Čakovcu je pod nazivom Čakovečko ljeto počela još osamdesetih godina prošlog stoljeća. Posljednjih dvadesetak organizira se pod imenom „Ljeto u gradu Zrinskih“, manifestacija je postala jedna od ljetnih prepoznatljivosti grada. Zahvaljujući bogatom i raznolikom programu, tako će zasigurno biti i ove godine.

Ovogodišnji program na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u čakovečkoj Gradskoj vijećnici, predstavili su zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Romano Bogdan te Robert Lisjak iz tvrtke „Dvije Lije“ i Emil Marciuš iz Kulturne udruge „Pokret plus“, koji su temeljem Javnog poziva dobili organizaciju manifestacije.

Kako je tom prilikom rekao zamjenik gradonačelnika Romano Bogdan manifestacija je postala prepoznatljiva, a što je najvažnije, programi dobro prihvaćeni od građana. Organizirane predstave, koncerti i ostala događanja iz godine u godinu u Čakovec privlače sve veći broj ljudi, ne samo iz grada, već i iz okolice. Zbog ove manifestacije, početak ljetnog raspusta u Čakovcu, prilika je da se uz zabavu, kulturno uzdižemo uz programe koje dosad nismo imali prilike vidjeti u našem gradu.

Program započinje u petak 24. lipnja, a traje do subote 9. srpnja. Bit će održano pet koncerata, pet kazališnih predstava, jedna opereta, tri filmske večeri, od čega dvije na otvorenom, te dvije večeri smijeha.

„Ljeto“ počinje operetom „Grofica Marica“ u izvedbi Opere B.B. uz pratnju Gudačkog ansambla Maestro Orchestra. Program se zatvara glazbenom poslasticom, koncertom Rundek Cargo tria. Kako je naglasio Robert Lisjak iz „Dvije Lije“, nastojali su prezentirati i promovirati rad naših sugrađana, tako da će u sklopu programa biti izvedena i predstava KD Pinklec, Teatra Poco Loco i Teatra Exit „Pola-pola“, bit će prikazana i najnovija produkcija Škole animiranog filma Čakovec, a u „Grofici Marici“ glumi i Čakovčanka Blanka Tkalčić.

U „Ljeto u gradu Zrinskih“ uključili su se i ugostitelji, tako da će nakon svakog programa biti organizirani Afterpartyji.

Ljeto u gradu Zrinskih 2016.

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.