I ove godine svježe voće i povrće iz Kauflanda osnovnim školama

Besplatno voće i povrće tijekom cijele školske godine partnerskim školama sve poslovnice Kauflanda diljem Hrvatske doniraju već petu godinu za redom

Projekt „Kaufland škola voća i povrća“ provodi se već četiri godine s ciljem jačanja svijesti o potrebi zdrave prehrane i njenom utjecaju na zdravlje djece. Kroz natjecanje trgovački lanac aktivno uključuje same učenike koji su ove godine imali zadatak snimiti rasplesani video uz pjesmu Nove generacije „Dobre stvari su pred nama“.

Škole diljem Lijepe naše marljivo su pristupile zadatku što dokazuje gotovo 200 pristiglih video uradaka. Stručni žiri u sastavu: Marko Vojvodić i Igor Ivanović, kompozitori pjesme, Dino Jelusić, izvođač pjesme i Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija Kauflanda, pregledao je sve pristigle prijave i izabrao 42 najkreativnija pobjednička videa. Pobjedničke škole tako su osvojile titulu Kaufland škole ViP za školsku godinu 2021./2022.

Za svaku trgovinu Kauflanda u Hrvatskoj odabran je po jedan video, tj. jedna škola. Čak 42 javne osnovne škole tako će tijekom čitave iduće školske godine svakog tjedna besplatno dobivati svježe voće i povrće. Posebnost ovogodišnjeg natjecanja je i činjenica da je Kaufland odlučio, uz spomenute 42 javne osnovne škole, godišnjom zalihom svježeg voća i povrća nagraditi i sve osnovnoškolske ustanove s redovitim i posebnim programima za djecu s teškoćama u razvoju koji su se svojim video uratkom prijavili na natjecanje. Na taj način ovaj trgovački lanac nakon božićne donacije svim dječjim domovima u Hrvatskoj nastavlja pružati snažnu podršku najranjivijim skupinama zajednice.

„Izuzetno smo ponosni na projekt „Kaufland škola voća i povrća“ jer je zbilja mnogo više od same donacije proizvoda. Kroz projekt djelujemo lokalno, a pokrivamo čitavu zemlju – svaka naša poslovnica donira svoju lokalnu partnersku školu. Osim toga, pružamo najmlađima mogućnost redovite konzumacije zdravih i svježih namirnica te kroz ovo razigrano natjecanje skrećemo pažnju na važnu temu – zdravu prehranu. Čestitamo svim pobjednicima i svima koji su sudjelovali“, izjavio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda.

Projekt „Kaufland škola voća i povrća“ ove je godine prepoznalo i Ministarstvo znanosti:

„Rado podržavamo ovaj projekt cjelogodišnje donacije svježeg voća i povrća jer smo prepoznali da izravno utječe na zdravlje naših najmlađih i zahvaljujemo Kauflandu na ovoj hvalevrijednoj inicijativi. Činjenica da se projekt provodi već petu godinu zaredom pokazuje ustrajnost u podizanju svijesti o zdravoj prehrani i dugoročnu društvenu odgovornost ovog trgovačkog lanca“, izjavio je ministar Radovan Fuchs.

Popis ovogodišnjih Kaufland škola voća i povrća, kao i ostali detalji o projektu, nalaze se na www.kaufland.hr/skolavip.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.