FOTO: HAK

Snježni kaos na autocestama: Sudari na A1, A2, A6 i obilaznici

Snijeg je izazvao velike probleme na autocestama, pa HAK javlja kako je niz sudara na autocestama i na zagrebačkoj obilaznici. Za kamione nema slobodnog pravca iz Istre prema unutrašnjosti i obrnuto

Hladni val koji je stigao u Hrvatsku i donio gusti snijeg izazvao je opet velike probleme u prometu, javlja HAK koji navodi i kako je jutros bio niz prometnih nesreća na autocestama zbog čega vozači trebaju biti posebno oprezni.

  • Na A1 na 100. km između čvora BRINJE i čvora OGULIN u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h;

  • Na A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić, i to na 2. i 5. +300 km u smjeru Krapine (zapada);

  • Na A6 Rijeka-Zagreb između tunela POD VUGLEŠ i tunela ČARDAK u smjeru Zagreba, prometuje se uz ograničenje brzine od 60 km/h;

  • Na zagrebačkoj obilaznici (A3) između odmorišta PLITVICE i čvora LUČKO u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Kako navodi HAK, zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva te staru cestu kroz Gorski kotar, DC3 Zdihovo-Stubica-Delnice-Kikovica.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključenim vozilom.

Do 15. travnja 2021. godine, obvezna je zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj, pišu 24 sata.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.