Stožer dozvolio igranje utakmica u nižim ligama

Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 12. ožujka odluku o dozvoljavanju natjecanja na otvorenom za niži rang sportskih natjecanja, a odluka stupa na snagu 13. ožujka.

Slijedom odluke Stožera, Hrvatski nogometni savez poslao je upute o organizaciji utakmica u natjecanjima pod okriljem Hrvatskog nogometnog saveza i županijskih nogometnih saveza:

  1. Klub je dužan u cijelosti poštivati Preporuke HZJZ-a i Stožera civilne zaštite RH za održavanje sportskih natjecanja na otvorenom bez prisutnosti gledateljstva.

  2. Sukladno preporuci iz točke 1. ovih uputa, na utakmicama ne smije biti gledatelja osim onog broja članova klubova (do 10 osoba iz kluba domaćina i do pet osoba iz gostujućeg kluba) i službenih osoba navedenih u Propozicijama natjecanja i odluci Povjerenika za svaku razinu, a sve takve osobe moraju biti evidentirane na ulazu u objekt (igralište – stadion). Za svaku osobu (igrač, sl. osoba, članovi kluba, novinari i dr.) prisutnu na stadionu (igralištu) obavezno je na ulazu mjerenje temperature, te uzimanje sljedećih podataka: ime, prezime i broj telefona.

  1. Klub domaćin obavezan je odrediti odgovornu osobu za provođenje epidemioloških mjera na utakmicama, koja će sukladno odredbama iz točke 1. i točke 2. ovih uputa nadzirati i biti odgovorna za njihovo sprovođenje te biti delegatu utakmice na usluzi prije, tijekom i nakon utakmice.

  2. Svaki klub je obavezan dostaviti podatke Povjereniku lige o imenovanoj odgovornoj osobi za provođenje epidemioloških mjera na utakmicama.

  3. Klub domaćin dužan je prikupljene podatke iz točke 2. ovih uputa čuvati najmanje 20 dana od dana odigravanja utakmice.

  4. U slučaju bilo kakvih promjena odluka ili preporuka HZJZ-a i Stožera civilne zaštite RH i odluka HNS-a, klubovi su dužni pridržavati se istih u cijelosti, a o istom će biti obaviješteni od strane HNS-a i Povjerenika za natjecanje.

  5. Provođenje navedenih uputa na utakmici kontrolira delegat utakmice.

Klubovi su dužni pridržavati se ovih uputa od 13. ožujka 2021. do daljnjeg.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.