Skulptura Oskar znanja za 2020. godinu | foto: srednja.hr

Neki učenici nisu na popisu za Oskar znanja

Neke roditelje začudilo je što na popisu dobitnika Oskara znanja nisu pronašli svoju djecu, koja su predstavljala Hrvatsku na trinaest međunarodnih natjecanja nakon lipnja 2019. Naime, zadnji Oskari dodijeljeni su u lipnju 2019., a ovi novi dodjeljuju se za školsku godinu 2019./20. pa se učenici koji su se natjecali između lipnja i rujna 2019. zapeli u međuprostoru. No, iz Agencije za odgoj i obrazovanje kažu da ih nisu zaboravili. Štoviše, nakon upita s portala Srednja.hr , ažurirali su popis s dobitnicima Oskara znanja.

– Naravno da nismo zabravili na ta natjecanja i međunarodne prvake. Riječ je o učenicima pobjednicima međunarodnih natjecanja koja su se održali nakon što smo dodijelili Oskare u 2019. godini. Mi smo računali na njih i njih ćemo nagraditi i dobit će Oskare znanja za školsku godinu 2018./2019., odgovorili su na naš upit iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Naime, budući da je Oskar znanja prošli put dodijeljen u tijeku školske godine, u rujnu 2019. i budući da se novi dodjeljuje za školsku godinu 2019./20., učenici koji su Hrvatsku predstavljali na međunarodnim natjecanjima lipnja i rujna 2019. zapeli u međuprostoru i nisu se našli na popisu dobitnika Oskara znanja.

Primijetili su to i njihovi roditelji, koji su naveli da se radi  o sljedećim natjecanjima: Juniorska balkanska matematička olimpijada JBMO 2019; Međunarodna fizička olimpijada IPhO 2019; Međunarodna matematička olimpijada IMO 2019; Međunarodna biološka olimpijada IBO 2019; Mediteransko natjecanje mladih matematičara MYMC 2019; Međunarodna kemijska olimpijada IChO 2019; Srednjoeuropska informatička olimpijada – CEOI 2019 Međunarodna olimpijada iz astronomije i astrofizike IOAA 2019; Međunarodna informatička olimpijada IOI 2019; Srednjoeuropska matematička olimpijada MEMO 2019; Europska juniorska informatička olimpijada EJOI 2019; Romanian Masters of Informatics RMI 2019 i Međunarodna prirodoslovna olimpijada mladih IJSO2019.
No,iz Agencije su na  upit odgovorili konstatacijom da su ažurirali popis dobitnika. Tu napomenu objavili su i na svojim stranicama.
– Oskar znanja dobit će i učenici pobjednici međunarodnih natjecanja, koja su se održala nakon dodjele Oskara znanja za školsku godini 2018./2019., zbog čega ti učenici i mentori nisu bili do sada nagrađeni za svoja postignuća i uspjehe, napomenuli su iz AZOO-a.

Novi, ažurirani popis, možete preuzeti ovdje.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.