Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec/ CROPIX

Zviždačicu koja je otkrila da je Banožić sam sebi dodijelio stan moraju vratiti na posao

Otkaz zviždačici Maji Đerek u Državnim nekretninama bio je nezakonit i mora se vratiti na mjesto direktorice za poslovne prostore na kojem je bila do 2020. godine, nepravomoćno je presudio Općinski radni sud u Zagrebu, piše Tportal

Đerek je pravnica koja je vodila u Državnim nekretninama zakup poslovnih prostora. Njeni problemi s ravnateljicom Renato Sabo su počeli kada je odbila sudjelovati u pogodovanju i nenaplati zakupa. Otkaz su joj dali zbog skrivljenog i neprimjerenog ponašanja. Đerek je sva svoja saznanja napisala u kaznenu prijavu na čak 37 stranica, priložila dokaze i sve predala USKOK-u, pišu 24 sata kojima je Đerek kazala da je sretna i zadovoljna presudom.

Podsjetimo, početkom godine je javno istupila i otkrila kako je tadašnji ministar državne imovine, a danas obrane Mario Banožić sam sebi dodijelio stan od 92 četvorna metra u centru Zagreba. To je kasnije svojom odlukom potvrdilo i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa i kaznilo Banožića sa sedam tisuća kuna.

Osim Banožića kroz istupe iznijela je optužbe za korupciju i pogodovanja kojma je svjedočila a dotiču se i glavnog tajnika HDZ-a Krunoslava Katičića. Za nereagiranje je prozvala i bivšeg ministra graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, a opisala je i kako se pogodovalo Jozi Brkiću, bratu utjecajnog HDZ-ovca Milijana Brkića te kako se državni stan u kojem živi predstojnik Ureda Vlade Zvonimir Frka-Petešić obnovio preko reda državnim novcem.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.