Foto: Screenshot YouTube/Boston Dynamics

VIDEO: Roboti tvrtke Boston Dynamics zadivili plesnim pokretima

Boston Dynamics, američka tvrtka za inženjering i robotiku, objavila je video u kojem najpopularniji roboti te tvrtke izvode uistinu fascinantne plesne pokrete.

U zadivljujućem plesnom videu, koji predstavlja reklamu za tvrtku te prezentira nevjerojatno inženjersko postignuće, tvrtka Boston Dynamics predstavila je četiri svoja robota koji izvode plesne pokrete uz hit grupe The Contours – “Do you love me?”, prenosi CNN.

Roboti ove tvrtke sve su popularniji, a njihova primjena je raznolika. Koriste se u skladištima, komunalnim službama, laboratorijima i tvornicama kako bi izvršavali zadatke bolje i sigurnije nego što to ljudi mogu. U posljednje vrijeme koriste se i u određenim bolnicama te kao ispomoć policiji i vojsci.

U videu su predstavljeni Spot, četveronožni robot, humanoidni robot Atlas i robot na kotačima naziva Handle. Spot je najpopularniji proizvod tvrtke Boston Dynamics, a pažnju je privukao svojim raznolikim vještinama kao što su trčanje ili penjanje stepenicama.

Iako je Spot najpopularniji, zvijezda ovog videa je definitivno robot Atlas. Prošle godine tvrtka Boston Dynamics prikazala je kako Atlas izvodi parkour trikove, uključujući premete, salta i skokove. Ovogodišnji video je zaista zapanjujuć i prikazuje koliko je Atlas u godinu dana napredovao.

Geek.hr

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.