Trump prvi put rekao da je Biden pobijedio na izborima pa se sat kasnije opet predomislio

Američki predsjednik Donald Trump tvitao je kako je Biden pobijedio na izborima zbog urote radikalnih ljevičara, medija i lopova na biralištima. Ovo je prvi put još od izbora da je Trump kazao kako je Biden pobijedio na izborima.

Međutim, sat vremena nakon toga, Trump je najavio kako ipak planira pobijediti na izborima:

Posljednjih se dana spekulira da bi Trump mogao priznati poraz i najaviti mirnu tranziciju vlasti, nakon što je danima nakon izbora tvrdio da je pokraden i da ostaje u Bijeloj Kući.
Prema izvještajima američkih medija, savjetnici i obitelj vrše ozbiljan pritisak na Trumpa. Njegova je kalkulacija da će u nekom trenutku ipak morati poštovati demokratsku normu, kako bi imao šanse na izborima 2024. godine.

Trump je tužbama pokušao preokrenuti rezultat i dokazati izborne prevare, no za tako nešto još ne postoji nijedan ozbiljan dokaz. Tužbe su uglavnom odbačene, a ponovna prebrojavanja glasova u saveznim državama kao što je Georgija ne mogu utjecati na ukupan rezultat.

Telegram


Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.