Foto: EPA, Index

Biden blizu pobjede, ali napeto je u državi u kojoj je već proglašen pobjednikom

Joeu Bidenu nedostaje samo šest elektorskih glasova za Bijelu kuću, no i dalje se moraju prebrojati stotine tisuća glasova u ključnim američkim saveznim državama kako bismo bili bliže ishodu tijesne borbe između Bidena i aktualnog predsjednika Donalda Trumpa koji je već krenuo poduzimati pravne akcije u državama u kojima je Biden preokrenuo rezultat.

Njegov stožer je u srijedu tužbama zatražio zaustavljanje prebrojavanja glasova u Georgiji, Pennsylvaniji i Michiganu, a u Wisconsinu je zatraženo ponovno prebrojavanje glasova.

Novi rezultati američkih izbora, koji će možda otkriti i konačnog pobjednika, trebali bi biti poznati u poslijepodnevnim satima po srednjoeuropskom vremenu, kad se očekuju ažurirani podaci iz Nevade, Georgije i Arizone.

Nevada nosi šest elektorskih glasova i upravo bi ona mogla biti ključ za Bidenovu pobjedu.

Trumpa, koji je još u izbornoj noći proglasio pobjedu, a svaki suprotan ishod nazvao krađom, čeka znatno teži put prema pobjedi. Kako bi nastavio utrku Trump mora osvojiti Georgiju i Arizonu ili Georgiju i Nevadu, nakon što su američki mediji objavili da je Biden pobijedio u Wisconsinu i Michiganu.

Ako mu to pođe za rukom, republikanac za potrebnih 270 elektora izbornog kolegija mora potom pobijediti u Pennsylvaniji u kojoj se Trumpova prednost kontinuirano smanjuje, te u Sjevernoj Karolini.

Trenutni ukupni rezultat elektorskih glasova: Biden – 264, Trump – 214

Index

Donirajte Udrugu Mlada pera

Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.