Najveći europski bordel odlazi u stečaj

„Gotovi smo“, kaže šef bordela Pascha Armin Lobscheid. Taj najveći europski bordel je zbog korone već mjesecima bez prihoda i zato je morao pokrenuti stečajni postupak.

„Nekako je neshvatljivo, ali u utorak sam sudu predao zahtjev za stečaj. Gotovi smo”, izjavio je šef bordela Armin Lobscheid. Javni servis WDR prenosi da je glasnogovornik suda potvrdio prijem zahtjeva za pokretanje stečajnog postupka. Kako je rekao Lobscheid, troškovi su jednostavno bili preveliki.

Bordel Pascha se nalazi u zgradi na 10 katova u Kölnu i u njemu je zaposleno 60 ljudi. Već mjesecima je bez prihoda jer je bavljenje prostitucijom trenutačno zabranjeno zbog pandemije koronavirusa.

Otvoren početkom sedamdesetih

Vrata plavog nebodera otvorena su početkom sedamdesetih godina i taj erotski centar u početku je bio bez imena. Prije toga su prostitutke uglavnom radile u centru grada, zbog čega su se stanari i vlasnici poslovnih prostora stalno bunili.

Ideja Gradskog vijeća bila je da se na gradskom zemljištu podigne zgrada i zatim dade u koncesiju. Cilj je bio da se prostitucija objedini na jednom mjestu kako bi se mogla bolje kontrolirati. Od 1995. godine bordel nosi ime Pascha, a broj mušterija neprestano se povećavao.

U Paschi se nalazi više od stotinu apartmana u kojima rade prostitutke. Zgrada ima svoju infrastrukturu s restoranom, barovima, praonicom rublja, domarskom službom, solarijem, kozmetičkim salonom i drugim sadržajima. Tu rade i kuhari, zanatlije, čistači…

Banke su mogle pomoći

Već duže vrijeme ljudi iz te branše zahtijevaju da im se dozvoli ponovni početak rada. Istovremeno su upozoravali na posljedice zbog produženja odluke o zatvaranju bordela. Prema njihovoj ocjeni, prostitucija se na taj način seli u ilegalu gdje su prije svega žene znatno manje zaštićene. Seksualne radnice i radnici nedavno su prosvjedovali u Hamburgu i Düsseldorfu tražeći ponovno otvaranje bordela.

U intervjuu za lokalni list „Express”, Armin Lobscheid također kritizira političare: „Uz pomoć banaka smo mogli izbjeći stečaj, da nam je bar obećano da ćemo početkom sljedeće godine moći nastaviti s radom.”

Svi u tom poslu u Njemačkoj znaju da prostitucija funkcionira i dalje – ali u tajnosti i bez plaćanja poreza.

Deutsche Welle


Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.