Loše vijesti iz Njemačke za Hrvatsku

Njemačka je u srijedu na popis visoko rizičnih područja dodala regije iz 11 europskih zemalja, uključujući Ličko-senjsku županiju, čime je odbacila posljednju nadu u oživljavanje turizma u vrijeme kad brojnim zemljama prijeti drugi val koronavirusa.

Na popis Instituta Robert Koch uvrštene su glavne turističke destinacije poput francuskih regija Centre-Val de Loire, Bretanje i Normandije, Ličko-senjska županija u Hrvatskoj i Notranjsko-kraška regija u Sloveniji.

Na listi su još prijestolnice Irske, Portugala i Danske, nizozemska pokrajina Utrecht, austrijska država Vorarlberg, većina Češke Republike, okrug Gyor u zapadnoj Mađarskoj i rumunjska Covasna.

Uvrštavanje na popis rizičnih područja obično slijedi kada Ministarstvo vanjskih poslova objavi preporuke protiv neophodnih putovanja u dotičnu regiju.

Njemačka upozorava protiv putovanja u regije u Europskoj uniji gdje je više od 50 zaraženih na 100.000 ljudi u tjedan dana.

Poslovni.hr


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.