Slom turističke sezone u Crnoj Gori

Računali na pad od 40%, a imaju rupu od čak 90%

Polovica crnogorskih hotela zatvorena je na vrhuncu sezone, u otvorenima je popunjenost desetak posto, a ostvareni turistički promet je znatno ispod očekivanog, prenijele su za vikend podgoričke Vijesti.

Podatak o padu turističkih posjeta u sredini srpnja pokazuje da će prihodi od sezone biti neusporedivo lošiji u odnosu na prognozu vlade iz lipnja koja je očekivala pad prihoda od 40 posto, piše list. Tada je Crna Gora bila “corona-free” odredište, a sada mnogi ne mogu doći u zemlju zbog širenja koronavirusa.

Crna Gora je 10. srpnja imala nešto više od 11 tisuća registriranih turista, što je svega osam posto od ostvarenog turističkog prometa na isti dan prethodne godine, objavila je crnogorska Nacionalna turistička organizacija.

Ministarstvo turizma je u petak objavilo da 45 do 50 posto hotela nije ni otvoreno, a u ostalima je popunjenost oko 10 do 13 posto. Potvrdili su i da se otkazuju aranžmani za početak kolovoza.

Crna Gora je lani od turizma zaradila oko 1,1 milijardu eura.

U Crnoj Gori je, prema podacima objavljenima u subotu, u prethodna 24 sata potvrđeno 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U zemlji je trenutno 1855 oboljelih od covida-19, a od početka epidemije zabilježeno je 3198 zaraženih.

Jutarnji list


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.