Crtež: Gita Radiković

Poziv na radionice Dječjeg ZAF-a: Radionice Udruge Mlada pera

Dječji Zrinski Art Festival pod dirigentskom palicom Udruge Mlada pera održava se 03. – 06. rujna 2020. u Muzejsko-informativnom centru (MIC) odnosno atriju Starog grada, svaki dan 10-18 sati uz slobodan ulaz.

U četvrtak, 03.09. s početkom u 10,30 sati predsjednik Udruge Mlada pera Gorkić Taradi održat će radionicu Kako nastaje slikovnica.
Radionica Kako nastaje slikovnica? objasnit će sve korake u nastajanju slikovnice i pokazati i dokazati djeci da autori slikovnica mogu biti (i jesu!) upravo oni sami! Naime, u jednoj anketi provedenoj od strane udruge među prvašićima došlo se do zaključka kako su oni uvjereni da slikovnice pišu “stari ljudi, čak preko 25 godina, a ima i onih jaaaaako starih, preko 40 godina!” Saznat će da postoje autori slikovnica njihovih godina i štoviše, na radionici će izraditi svoju slikovnicu!

Zatim je 04.09., petak, u 16,00 sati na redu radionica Što je bilo prije – crtež ili priča?
Poput vječnog pitanja što je bilo prije, kokoš ili jaje u interakciji s djecom pokušat ćemo odgovoriti što je bilo prije – crtež ili priča?
Crteži iz kamenog doba u Romualdovoj špilji u Istri ili figurativna paleolitička umjetnost (prikaz čovjeka ili životinje) i nefigurativna (oblici znakova i simbola) u Altamiri rekli bi da je crtež, ali zato što onda još nije postojalo pismo, no kako je danas? Gorkić Taradi će malim eksperimentom na ovoj radionici zajedno s djecom odgovoriti na to pitanje.

Također u 16,00 sati, ali u subotu 05.09., ilustrator Mario Vadlja iz Fantasy Factory na radionici Kako jednom ilustracijom prenijeti bit priče? priča o ilustriranju, a onda djeca imaju zadatak da naprave ilustraciju za jednu priču iz slikovnice koju ćemo pročitati i usporediti s ilustracijom iz slikovnice.

Zadnjeg dana, u nedjelju 06.09.s početkom u 10,30 sati na radionici Kako životinje govore? uz interakciju s djecom odgovaramo na pitanje kako se glasa koja životinja, a zatim u basnama životinjama dajemo moć govora – ususret literarnom natječaju Udruge Mlada pera za 2021. godinu.

Između ovih radionica kao i radionice Zagonetno drvo Matije Bobeka koju smo već najavili, radionice o stripu Davora Schunka te promocije slikovnice Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka koje ćemo tek najaviti održavat će se crtaonice tako da je Dječji Art Festival otvoren djeci sva četiri dana između 10 i 18 sati i nadamo se da će roditelji omogućiti djeci edukaciju kroz zabavu, igru i crtanje.


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.