Roditelji će sa svojom djecom u bolnici smjeti biti samo 15 minuta

Ekspertna skupina je zaključila da treba posjete djeci omogućiti na 15 minuta, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

“Jednoglasno je zaključeno da je usprkos epidemiji od velike važnosti osigurati boravak roditelja uz dijete na bolničkom liječenju naročito vezano uz dob (djeca do 3 g starosti) i vrijeme liječenja (dugotrajni boravak u bolnici).

Istaknuti je utjecaj hospitalizacije i odvojenosti od roditelja na psihički razvoj djeteta i njegovo mentalno zdravlje.

Na osnovi zaključaka sa sastanka ministarstvo će uputiti preporuke svim bolnicama koje skrbe o djeci o važnosti osiguravanja boravka roditelja uz dijete kada je to moguće s obzirom na prostorne uvjete odnosno redovite posjete roditelja djetetu uz poštivanje svih epidemioloških mjera”, objavio je ministar na Facebooku.

Iako je i tih 15 minuta dobiveno pritiskom roditelja, to nije dovoljno, a o tome je najjasnije iznijela stav Matijina mama na stranici Matija i prijatelj Down:

“Sta rec…😔😔😔
Kao roditelj djeteta koje je provelo jako puno vremena u bolnici 15 min je taman toliko da vase dijete dozivi napadaj, jer tek sto ste dosli odlazite i slusate njegove vriskove…
Meni je to neshvatljivo.
Ja nikad, ali nikad necu zaboravit kada je Matija boravio na intenzivnoj, ostavili smo ga navecer, nije niti znao da smo ga ostavili. Ujutro sam zvala da pitam kako je spavao i kada mogu doci, a glas s druge strane rekao je ” Majko sto prije mozete, on je mirniji uz vas, a to je vazno da sto prije ozdravi i ode kuci” Bila sam uz njega maksimalno. Nikada me nitko nije otjerao iz niti jedne bolnice u kojoj je bio.
15 min…e tugo 😔😔😔”


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.