Klubska scena: Glazbeni festival u šumici – Forestland

Osam je godina prošlo od prve ideje i danas je Forestland jedini, ali i prvi festival koji se održava u Hrvatskoj, ali i Europi i svijetu.

Zabava, bunt i ples prererasli su u veliku priču nekolicine entuzijasta koja traje 365 dana, od festivala do festivala.

Glazbene radionice, klupski program, aktivnosti i nastupi kulminiraju od 17. do 19 srpnja u Brezju, u šumici Forestland. U ponešto izmjenjenom obliku, prilagođenom novoj situaciji, Forestland će se ove godine održati kroz 48 sati, od petka do nedjelje, na čak tri pozornice s preko 60 različitih glazbenika.

Live nastupi, trap i hip hop
Mlade hrvatske snage novog vala rapa, trapa i hip hopa priliku će dobiti u subotu 18. srpnja na glavnoj pozornici „Forestland“. Zembo Latifa, Swen i Tikach, 30zona, Kuku$ i Dino Blunt & Swana neka su od imena koja će hrabro stupit na prvi open air festival novog doba.

Imena koja dobro znate kroz klupski čakovečki program Treptanje
30zona su Shin i Galaš, Dino Blunt je svježe ime na sceni, a Swana nam dolazi iz High5. DJ-i su Tikach i Swen, a Kuku$ ne treba posebno opisivati. Live ime koje ističemo je Zembo Latifa, pjevač, autor, producent iz Zagreba, poznat po hitovima Hollywood i Nemoj pitat me za nju, a tu je i njegov kolega Rofellos i MAD Ting glazbeni koncept!

Techno – renesansni val elektroničke glazbe
Na krilima popularizacije elektroničke glazbe pojavio se ponovo novi val techna. Slovenski velikan Uroš Umek legenda je scene, s nastupima koji datiraju još prema kuršanečkom klubu Ex, sve u biti ovih dana završava tamo gdje je i prirodno došlo na scenu, u Međimurju. Iz nekadašnjih poluilegalnih rejvova, danas se izrodio najbolji slovenski elektronički brend. Umek nastupa od Berlina do Burning man-a, a ovih dana dolazi i u naš kraj. Uz Umeka tu je i Tea Vučković, DJ-ica čije je ime sinonim za snažne i energične techno setove.

Slovenka ima podosta iskustva, a zanat je nakon rodne Slovenije brusila na regionalnim i svjetskim klupskim i festivalskim florovima. Izdaje glazbu za respektabilne techno etikete Techburst Records, Eclipse Recordings Funk’n’Deep, DSR Digital, Blue Monkey Records, Moonlogic Records. Uključena je dosta u organizaciju partya, klupskih večeri i festivala (ECO Fest), te edukaciju na sceni. Važan je čimbenik na slovenskoj elektroničkoj sceni jer priprema sadržaj za portale, kao i organizira DJ radionice i zanimljive izložbe.

Stiže i jezgra hrvatske scene – Kraundler i Felver, Eleven i Yakka
ELEVEN, samostalni live act #ABOP-ovog bubnjara Ivana Levačića karakterizira zvuk electronice, IDM-a, electra i drugih žanrova elektroničke glazbe. Čvrsti, plesni groove i bass dionice isprepliću se s emotivnim, filmskim temama i poletnim sekvencama analognih sintesajzera. Levi je ostavio već duboki trag na domaćoj glazbenoj sceni kao autor i aktivan član bendova #ABOP, #Chui i #Kries, nekadašnji bubnjar bendova Pridjevi, Lollobrigida, Pips, Chips & Videoclips i Mayales te prateći bubnjar Natali Dizdar i Dine Dvornika.

ELEVEN svoju glazbu izvodi uživo uz pomoć sintesajzera, sekvencera, samplera i ritam mašina. Nominiran je za prošlogodišnju nagradu Ambasador u kategoriji br. 26 – “Najperspektivniji bend/autorski projekt elektroničke glazbe”.

A dobitnik Ambasador 2018. nagrade za hrvatskog DJ-a godine po izboru publike, jedan od najaktualnijih house DJa regionalne scene je i Yakka. Vlasnik Beatality Records etikete uz koju broji i velik broj izdanja za strane izdavače (Pacha, King Street, Deeperfect, Casa Rossa Cruise Music i mnoge druge). Yakka producira za mnoge artiste sa scene, a kako će se snaći nakon nekoliko godina odsutnosti na Forestu, provjerite u šumici. Za koprivničkog DJ-a i producenta Kraundlera svi ljubitelji techna znaju. On je DJ koji često istražuje tehnologije, razmišlja i promišlja o novim kanalima, načinima stvaranja i oblicima izvedbe glazbe. U potpunosti predan produkciji vlastite glazbe, Kraundler je uvršten u sam vrhunac regionalnih producenata.

48 sati Forestlanda
Još od treće godine festivala, Forestland je višednevni događaj, vrhunac ljeta u Međimurju na koji dolaze stotine i tisuće posjetitelja, turista, mladih i starijih. Glazbeni nastupi desetina artista, žonglera, adrenalinski park i predivno Međimurje, garancija su odličnog provoda.

Proteklih mjeseci nismo spavali, nećemo vam lagati“ reći će Krešo Biškup, glasnogovornik festivala. „Od cijele situacije s ovom pandemijom mi smo odlučili pričekati, biti uporni i nadati se. Znali smo da ćemo morati promijeniti priču, otkazali smo velike strane DJ-e i fokusirali se na regiju, kvart, na „doma“. U veljači smo imali zatvorenu cijelu konstrukciju festivala, sve koncepte, odradili smo na desetke, a možda čak i stotine sati sastanaka, priprema, konceptualnih rješenja da bi sve palo u vodu.

Festival Forestland jedini je festival te veličine sjeverno od Zagreba i gotovo pa i jedini kontinentalni festival u Hrvatskoj koji će se održati ovog ljeta. „Povjerenje partnera nije izostalo, bilo je teško, no probili smo se. Kako nema aktivnosti, nema događaja, svi su prvo rezali marketinške budžete, ali možemo spremno reći – naši partneri su nam vjerni, imamo povjerenja i radit ćemo i dalje. Prate nas i u 2020. godin HEP, jedan od glavnih partnera je Zagrebačka pivovara s kojom imamo odličnu, dugogodišnju suradnju, a koja će se nastaviti i dalje, potom Coca Cola i cijeli niz popratnih asortimana, Jagermeister, Red Bull, ali i naša lokalna zajednica. Turistička zajednica Međimurja prati nas u stopu, a mi vraćamo odličnom promocijom Međimurja, destinacije i aktivnosti koje stvaramo. Službeno vozilo festivala je novi Suzuki hibrid, SUV Vitara koje nam je ustupio AC Baumgartner, a koji nas podržava već više godina“ kaže Biškup.

„Lokalne općine, Županija, partneri smo sa svim institucijama koje nas podržavaju, a najdraže nam je kada plasiramo predivnu priču u svijet. Fotografija i slika koju ovih dana dijeli i kojom se ponosi i Croatia Full of Life – Hrvatska turistička zajednica daje nam vjetar u leđa, u krila i pomaže nam da stvorimo najbolji festival do sad. Naravno, medijsko praćenje je od iznimne važnosti, a tu dolazimo do zajedničke suradnje, priče i relevantnosti sadržaja.“

Kako dalje? Višegodišnji plan Forestlanda:
Priča oko festivala Forestland ima svoj višegodišnji plan. Mi „dečki“ nikada ne radimo samo na trenutnom projektu, već planirmo, gledamo u budućnost i razmišljamo što možemo poboljšati, popraviti, promijeniti i napraviti atraktivnim. U pregovorima smo s velikim produkcijskim kućama, jednog artista dolaze pratiti na Forestland gdje će snimati spot za njegov novi singl, agencije prate svoje izvođače i slike sa „Foresta“ obilaze svijet. U 2021. i nadalje nadamo se da ćemo postati dio još jedne veće, globalne priče jer sjever Hrvatske zaslužuje takav fokus, atrakciju i kvalitetu koju stranci i turisti već i sad prepoznaju“ dodaje Biškup.

Forestland Festival održava se od 17. do 19. srpnja u Brezju, od podneva u petak, do nedjelje u podne kad se afterparty seli na bazene u Toplice Sveti Martin gdje svi posjetitelji s narukvicama imaju besplatan ulaz cijeli dan!

Ulaznice za festival iznose 100 kuna, vrijede za oba dana festivala, a možete ih pronaći online, na www.ticket2go.hr ili na ulazu na festival od 17.7. u 12:00 sati.

Autor: Klubska scena


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.