Ekstremni crveni alarm za Međimurje

Meteorolozi izdali ekstremni crveni alarm za sjeverozapadnu Hrvatsku: vrijeme može biti opasno po život!

Već dugo nismo vidjeli crveni, najekstrmniji meteo-alarm za područje Međimurja. Upravo su njime državni meteorolozi označili naš kraj za drugi dio petka i noć na subotu. A što to znači?

-Čekaju nas pljuskovi s grmljavinom, lokalno izraženiji, a moguće su i bujične poplave. Vjerojatnost grmljavine je do 80 posto. Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost i po život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra – pišu meteorolozi na DHMZ-u.

Ističu da treba očekivati prekide u prometu te prekide u opskrbi energijom. Također je moguć značajniji prekid uobičajenih ruta prometovanja. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti.

-Uz izražene pljuskove mjestimice stiže obilna kiša. Količina oborine veća od 50 mm – navode.

Apeliraju na građane neka budu spremni zaštititi sebe i imovinu.

-Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima – dodali su.

Ekstremni crveni alarm za Međimurje


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.