U ponedjeljak počinju radovi na izgradnji kružnog raskrižja te nastavku obnove nadvožnjaka

U ponedjeljak, 11. svibnja 2020. godine za sav promet cestovnih vozila zatvara se dio ulice Vladimira Nazora te nadvožnjak u Kalničkoj ulici u Čakovcu. Razlog tomu je početak radova na izgradnji kružnog raskrižja Vukovarske, Kalničke i ulice Vladimira Nazora te nastavak sanacije nadvožnjaka.

Kako je naglašeno na u četvrtak održanoj koordinaciji izvođača, novi i obnovljeni prometni objekt u promet bi trebali biti pušteni za otprilike dva i pol mjeseca, odnosno do kraja srpnja ove godine. Izgradnja kružnog toka projekt je za koji su sredstva osigurana u ovogodišnjem Proračunu Grada Čakovca, a omogućit će sigurnije i brže odvijanje prometa, posebno u vrijeme dolaska i odlaska ljudi na posao. Osim same rekonstrukcije raskrižja, uredit će se i sva komunalna infrastruktura te javna rasvjeta. Ugovorena vrijednost radova je 3.246.934,80 kuna, od čega su 700 tisuća kuna sredstva osigurana preko Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Što se tiče radova na nadvožnjaku, završit će se treća te nastaviti s četvrtom fazom radova. Od treće faze preostalo je ugraditi hidro-izolaciju i asfaltni sloj na obnovljeni dio prometnog objekta. U četvrtoj fazi sanirat će se obje pristupne rampe te i na njih ugraditi novi asfaltni sloj. Ta faza radova prema provedenoj javnoj nabavi stoji 8.548.708,43 kune, a u najvećem dijelu financira se sredstvima Hrvatskih cesta.

Zbog bržeg i nesmetanog obavljanja građevinskih radova, za promet će se u potpunosti zatvoriti Ulica Vladimira Nazora od skretanja prema Muzeju Međimurja Čakovec do gradilišta. Dio ulice Vladimira Nazora od gradilišta do Gospodarske škole bit će dopušten samo stanarima okolnih zgrada te vlasnicima garaža. Za sav promet bit će zatvoren i nadvožnjak u Kalničkoj ulici u cijeloj svojoj dužini te Vukovarska ulica od skretanja kod Caffe bara „Parks“ do gradilišta. Mole se građani da poštuju privremenu regulaciju prometa.

U ponedjeljak počinju radovi na izgradnji kružnog raskrižja te nastavku obnove nadvožnjaka


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.