Oliver Zelenika: Varaždin sigurno ostaje u ligi, a moja karijera je na novom početku

U novom podcastu „I ja sam sportaš“ gostovao je bivši reprezentativni golman Oliver Zelenika. Nakon inozemne karijere vratio se u HNL te brani boje Varaždina. U podcastu je govorio o Svjetskom prvenstvu u Brazilu na kojem je nastupao, odnosu s Nikom Kovačem, vremenu provedenom u Dinamu, Zlatku Daliću, situaciji u Varaždinu; te mnogim drugim temama iz nogometnog i privatnog života.

Proteklih sezona branio je u inozemstvu, ali vratio se u HNL, u Varaždin,  gdje želi oživiti svoju karijeru. Kako gleda na trenutno stanje klubova u ligi?

Mislim da ćemo mi sigurno osigurati ostanak, vjerujem da smo kvalitetni i da će Varaždin i iduće godine igrati u najvišem rangu. Što se tiče gornjeg dijela tablice tu je Dinamo nedodirljiv, rekao bih čak dvije momčadi Dinama jer imaju jako širok i kvalitetan kadar. Osobno mislim da će Lokomotiva završiti druga jer nakon Dinama igraju najljepši nogomet, izuzetno lepršav i atraktivan, a imaju i odličnog trenera. Na treće mjesto stavio bih Hajduk, ponajviše zbog Igora Tudora kojeg smatram odličnim trenerom.

U Varaždinu je zadovoljan, a o izborniku Zlatku Daliću ima samo riječi hvale.

Da vam ispričam jednu anegdotu oko Dalića ha, ha. Kada smo se nakon ove pauze vratili prvi tjedan na pripreme, Varaždin je bio renovirao teren  bilo je dosta radova. MI igrači krenemo s treningom, a izbornik Dalić nosi busene trave i postavlja ih po terenu zajedno s ostalima koji tamo rade. To je samo jedan od pokazatelja kakav je on skroman čovjek. U cijelom klubu vlada jedna pozitivna i obiteljska atmosfera puna zajedništva i upravo to smatram našom najvećom snagom.

Sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu s kojeg je ponio lijepe uspomene.

Na to prvenstvo je trebao ići Kalinić, ali on se ozlijedio pa sam ja upao. U mladoj U21 reprezentaciji vodio me Niko Kovač te me on i pozvao u reprezentaciju kada je postao seniorski izbornik. Bio sam dosta mlad i to prvenstvo je za mene bilo odlično iskustvo i nadam se još kojemu u budućnosti.

Cijeli razgovor pogledajte OVDJE.


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.