Radovi na rekonstrukciji i dogradnji Županijske bolnice Čakovec, „staroj interni“ privode se kraju

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji Županijske bolnice Čakovec, Paviljona III (javnosti poznat kao „stara interna“) privode se kraju. Značajno i važno gradilište za kvalitetniju zdravstvenu skrb pacijenata iz Međimurske županije obišao je župan Međimurske županije Matija Posavec, u pratnji ravnatelja Županijske bolnice Čakovec Tomislava Novinščaka, županijske pročelnice za zdravstvo i socijalnu skrb Sonje Tošić Grlač i glavne projektantice Renate Kovač.

Projekt Rekonstrukcije i opremanja Županijske bolnice Čakovec za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije poboljšat će učinkovitost i pristup dnevnoj bolnici, Odjelu za fizikalnu terapiju, ali i dnevnoj kirurgiji. To znači kako će rekonstruirani i dograđeni objekt Paviljona III. omogućiti bolje i kvalitetnije uvjete za Odjel fizikalne medicine i rehabilitacije, Centralne dnevne bolnice s kemoterapijom, Odjel psihijatrije i Psihijatrijsku dnevnu bolnicu koja će biti premještena iz starog bolničkog zdanja izgrađenog davne 1857. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 64.755.377,70 kn, od čega je 50.000.000,00 kuna financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj (85%) i proračuna RH (15%), a preostali dio od 14.755.377,70 kn financira Međimurska županija.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr.med. Tomislav Novinščak istaknuo je kako će se novim prostorima osigurati bolji uvjeti za sve liječnike, ali i pacijente koji će dolaziti na fizikalnu terapiju, radnu terapiju u dnevnu bolnicu, ali i za sve stacionarne pacijente. Ambulante će biti opremljene najsuvremenijim medicinskim uređajima, te će se podići zdravstvena usluga i uvesti nova dijagnostika. Dnevna bolnice biti će površine oko 800 m² dok će se osigurati dodatni prostori za radne terapije, izvaninstitucionalni rad s pacijentima i mnogi preventivni programi. „Važno je spomenuti kako je naša bolnica po prvi puta izvela zahtjevnu operaciju resekcije aneurizme abdominalne aorte na čemu čestitam sjajnim liječnicima, a uskoro uvodimo i zračnu poštu koja će optimizirati i skratiti postupak komunikacije i prijenosa nalaza.”

Županijska bolnica Čakovec uvodi zračnu poštu!

Župan Matija Posavec zadovoljan je tijekom radova koji se bliže kraju te je istaknuo kako Međimurska županija u zdravstveni sustav ulaže više od 180 milijuna kuna. „Samo u proteklih nekoliko godina izgrađen je novi Dom zdravlja, obnovljene ambulante, izgrađen paviljon za radiološku djelatnost, nabavljen uređaj za Magnetsku rezonancu, obnovljen odjel neonatologije, nabavljena brojna oprema za primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu. Investicijom u rekonstrukciju novog bolničkog Paviljona udvostručeni su dosadašnji kapaciteti. Primjerice, prostori za fizikalnu terapiju koji koristi veliki broj naših pacijenata biti će na 750 m² površine, dakle dvostruko veći, moderniji i imat će pristupačniji ulaz. Nabavljamo novu i vrijednu medicinsku opremu, stvaramo centre izvrsnosti, uvodimo zračnu poštu, dolazi nam sve veći broj liječnika u Županijsku bolnicu Čakovec, a sve s ciljem bolje i kvalitetnije usluge u zdravstvenoj skrbi našeg Međimurja.“

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji Županijske bolnice Čakovec, „staroj interni“ privode se kraju


[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.