Kako sam postao ženin “narodni heroj”

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom

Budući da sam ja doma već dva tjedna sa zadovoljstvom sam danas prihvatio ženinu ponudu da ja odem u trgovinu. Bilo joj je to iznenađenje broj jedan. Nije da ja mrzim ići u trgovinu samo što žena i ja različito gledamo na odlaženje u trgovinu: ja uđem, kupim što treba i izađem, ona voli još malo razgledati, a onda ako još idemo u neki mjesečni šoping tako to u barem tri trgovačka centra. No danas sam išao sam u kupovinu. Plan mi je bio prošetati do jedne trgovine no žena je laganim ispitivanjem terena ustanovila da nemam ništa protiv da odem i u više trgovačkih centara. Jedino je otpao moj plan da prošećem, ipak sam išao autom pa ću u šetnju kasnije. I sad kako je to i red da prepričam tu svoju avanturu obilaženja tri trgovačka centra DOBROVOLJNO i bez žene.

Prvo su na redu bile Plodine, nismo znali rade li ili ne budući da im je procurilo negdje iznad kasa, ali izgleda da su uspjeli sanirati to i otvorili vrata svojim kupcima. Dok sam došao na parkiralište vidio sam da ljudi stoje ispred trgovine u redu s kolicima na razmaku od 2 metra. Za to ipak nisam bio spreman pa sam samo otišao do bankomata, dignuo nešto gotovine i krenuo natrag u auto kad je prodavačica pozvala sve ove u redu da uđu. Kud svi Turci, tud i mali Mujo. Smireno sam se kretao između polica vadeći iz glave popis koji je žena vidjevši da ne pružam otpor proširila s nekoliko artikala,  a ja nisam ništa zapisao na papir. Iznenađenje broj dva: ništa nisam zaboravio!
(Moram li napomenuti da nam je na ulazu jedna prodavačica prskala ruke sredstvom za dezinfekciju?)

Zatim je na redu bio KTC. Tu sam išao na svoju ruku jer sam dobio informaciju da tamo imaju kvasac. Htio sam ući unutra bez kolica, ali me mladić na ulazu ljubaznim glasom koji je ipak odavao da mu je već pun kufer što to mora stalno ponavljati poslao po kolica. Kad sam uzeo kolica onda me još uputio da si ovdje sam pritisnem sredstvo za dezinfekciju ruku. Priznajem da sam osjećao grižnju savjesti kad sam došao na blagajnu samo s kvascem jer inače tu jako rijetko kupujem, ali vrijedilo je za iznenađenje broj tri i sigurno postajem ženin “narodni heroj” jer sam nabavio kvasac!

Na kraju još odlazak u Kaufland. Ako ne kupujem voće u nekom OPG-u tamo najviše volim jer moj dojam je da je tamo voće uvijek svježe i kvalitetno. Još sam, odlučivši kao pravi muškarac, kupio par žarulja za rezervu zlu ne trebalo. Odlazak na kasu i vrhunac današnjeg avanturističkog shoppinga: na redu trenutno jedan stariji muškarac, ispred mene još jedna žena i ja, svi na propisnom razmaku. I sad muškarac plati, ima nekih desetak artikala, i počinje ih lagano vraćati s trake u kolica. U normalnim vremenima čovjek bi prišao i pomogao bi mu u spremanju kupljenog no korona virus hara pa, na sreću, ne smijemo mu pomoći!
E sad se vi pitate zašto na sreću? Zato što taj stariji čovjek i nije toliko star, koju godinu stariji od mene, ali od pamtivijeka prgav gunđavac. Uvijek svadljivo nastrojen, i od ranijih desetljeća, uz stav kaj njemu tko ima kaj govoriti!
I tako dok je on stavio jedan artikal u kolica, pa onda drugi, pa onda treći ali uz pomicanja prva dva, pa onda četvrti uz pomicanje prva tri itd. prodavačica, žena ispred mene i ja prekrižili smo ruke i strpljivo čekali da stari izvede svoj očiti performans jer je ispod oka non-stop pogledavao ako ću me netko nešto reći. Nismo nasjeli! Iznenađenje broj četiri: kupio sam dobre, sočne naranče!
(Da ne zaboravim, tu na ulazu imaju dezinfekcijske maramice koje si otrgnete, obrišete ruke i bacite odmah u kantu pokraj. Dođe čovjek u iskušenje da si natrpa malo toga u vrećicu!)

Ima jedna stvar koja jednostavno ne može, a da vam ne upadne u oko u sve tri trgovine: dvotrećinska većina kupaca su bili muškarci. Nikada to prije nisam zamijetio no danas je to bilo više nego upadljivo. Mnogi su imali spisak u rukama po kojem su kupovali, ali baš nikoga nisam vidio da je zvao mobitelom da provjeri koji proizvod točno mora kupiti kako se to po nekim zluradim vicevima da zaključiti.

Zaključak: od ove krize više ništa neće biti isto. Muškarci su pokazali da znaju obaviti shopping!


[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.