Maslačak je najbolji prijatelj oprašivača, pa tako i pčela, ne uklanjate ga prebrzo iz svoga vrta

Nedavno provedena istraživanja pokazala su zastrašujuće rezultate – svijetu uskoro prijeti izumiranje pčela. Bez pčela nema oprašivanja, nema života, a samim time nema ni nas. Naime, pčele su jedne od insekata koji vrše preko 90 posto oprašivanja, ali postoje rješenja kako spriječiti njihovo izumiranje.

Rješenje ovog problema krije se u maslačku – predivnim biljkama koje rastu u našem vrtu, a između ostaloga privlače i pčele.

Osim što je izuzetno koristan za ljude, maslačak je kao biljna vrsta od neprocjenjive vrijednosti za pčele i druge oprašivače, prenosi portal Return To Now.

Globalnoj borbi za spas pčela možete se priključiti tako da jednostavno ne prskate korov, između ostaloga i samonikle maslačke, već dopustite da vaša trava malo više izraste između dva košenja. Kako tvrde stručnjaci koju su se bavili ovim istraživanjem, ostavljajući travu u našim vrtovima da naraste barem do visine gležnja, biljke dobivaju veću priliku za rast i cvatnju.

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.