Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Umjesto dugogodišnje voditeljice na HRT dolazi Beroševa bivša savjetnica

Ljiljana Saucha više neće voditi Vijesti iz kulture, a vijest je jučer objavila na društvenim mrežama. Nedugo potom otkriveno je i tko će je zamijeniti. Radi se o Antoniji Ćosić, bivšoj savjetnici za medije Vilija Beroša.

“Obaviještena sam o svemu prošli petak u 15:05! Urednica redakcije me nazvala i prenijela poruku da od kada kreće nova shema trebaju na ekranu nova, mlada lica. Tu je poruku ona pak dobila od Katarine Periša Čakarun”, potvrdila je Saucha za Slobodnu Dalmaciju.

Saucha, kako kaže, ima još 14 mjeseci do mirovine, a na pitanje kakav je njen sljedeći korak, odnosno razmišlja li o pravnim postupcima, kratko je odgovorila: “Kao da će se nešto riješiti.”

Jutros smo pitali HRT o vijesti da Liljana Saucha više neće voditi Vijesti iz kulture.

“Riječ je o uobičajenoj promjeni voditelja na malim ekranima, kakva postoji na svim ostalim televizijama, pa tako i na HRT-u. Sve kolegice i kolege su jednako vrijedni i Hrvatska radiotelevizija iznimno cijeni njihov doprinos programu”, odgovorili su nam.

O promjenama u Vijestima iz kulture govorilo se i u Dobro jutro, Hrvatska. “Od jeseni pridružit će nam se nova kolegica Antonija Ćosić. Naša draga kolegica Ljiljana Saucha ustupa mjesto mlađim snagama i ovom prigodom bi se htjela zahvaliti za sve ono što je dala i Vijestima iz kulture i našoj redakciji. Ostaje još godinu dana s nama unutar redakcije”, rekla je urednica Zrinka Turalija Kurtak.

Antonija Ćosić je do početka ove godine radila na Radiju Sljeme, a potom je postala posebna savjetnica za odnose s javnošću ministra Vilija Beroša.

Na toj se funkciji zadržala oko pola godine.

Kada se opraštala od tog radnog mjesta ovog srpnja, objavila je status na Facebooku:

”Pola godine. Oko 150 pressica. Stotine intervjua i izjava. Nebrojeno upita. Jedan novi virus. Jedna borba. Avantura zvana ‘posebna savjetnica ministra’ došla je svom kraju. Polako i brzo, ludo i nezaboravno. I dalje imam puno osmijeha i suza, ali nemam prave riječi za ovu životnu lekciju i rad s prekrasnim ljudima koji su me obogatili za život”, napisala je tada.

Zahvalila je kolegama koji su dijelili znanje, medijima koji su bili otvoreni za suradnju te stožeru za koji kaže da joj je bila čast i privilegija koordinirati.

“Hvala šefe, Vili Beroš, što ste pravednošću, zalaganjem i požrtvovnošću dokazali da još ima ljudi u koje treba vjerovati”, napisala je tad.


Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.