Škola plivanja u prirodi za slijepu djecu

Slijepe osobe jako su ograničene s izborom aktivnosti, a aktivnosti koje provodi Udruga slijepih Međimurske županije preko projekata i programa, prilagođene su slijepim osobama te im povećavaju neovisnost, razvijaju vještine i pomažu im u aktivnom provođenju slobodnog vremena.

Udruga slijepoj djeci osigurava kvalitetno provođenje slobodnog vremena, kroz pružanje usluga i organizaciju aktivnosti koje im pomažu pri uključivanju u programe odgoja i obrazovanja, što pridonosi prevenciji njihove institucionalizacije.

Slijepa djeca se premalo kreću u svakodnevnom životu, ne izlaze često sami iz kuća zbog velikih prepreka na ulicama, a svakako im trebaju rekreacija i sport. Plivanje je adekvatni tip rekreacije za njih.

Udruga provodi projekt „1, 2, 3, Veselimo se svi!“, kojeg financiraju Međimurske vode te program „Rekrea(k)tiva“, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a kao dio projekta provode se aktivnosti plivanja za djecu. Također, ova aktivnost sufinancirana je i iz donacija prikupljenih na humanitarnoj akciji „12. Utrka grada Čakovca“, primljenih od Atletskog kluba „Međimurje“.

Sportski trener plivanja osigurava djeci stručnu podršku i adekvatan pristup te specifičnim konceptima radi u vodi sa slijepom djecom. Trener neplivače uči plivanju, a plivačima upriličuje situacije s ciljem postizanja veće samostalnosti u vodi.

plivanje

škola plivanja

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.