Osvoji majicu Udruge Mlada pera

Udruga Mlada pera postoji tek tri mjeseca, a krupnim koracima grabi naprijed u ostvarivanju onoga zbog čega je osnovana – aktiviranju i promoviranju mladih literata u redovima osnovnoškolaca i srednjoškolaca, svih mladih (a i onih koji se tako osjećaju!).

Pokrenula je portal Top generacija – portal za objavljivanje literarnih radova učenika i studenata, svih dječjih literarnih radova, teenagerskih misli, mladenačkih razmišljanja uz moto Kreativnost je kad sliku koja vas je ostavila bez teksta možete opisati sa tisuću riječi. Da je pokretanje takvog portala bio pun pogodak govori odaziv mladih, i osnovnoškolaca i srednjoškolaca pa i studenata koji su poslali svoje literarne uratke, a neki se opetovano javljaju s novim radovima. Ne zaboravimo i one koji su sada već u trećoj, četvrtoj deceniji života i javljaju nam se uz žaljenje što i u vrijeme njihovih đačkih dana nije postojalo nešto kao portal Top generacija.

Uz portal, 1. listopada započeo je natječaj za najkreativniji i najoriginalniji rad na temu Različitost koji traje sve do 31.12.2017. godine, a namijenjen je osnovnoškolcima i polaznicima hrvatske nastave u inozemstvu. I opet pun pogodak, jer već su počeli pristizati radovi, neke su učenici poslali sami, neke su poslale škole u njihovo ime. A da je Udruga krenula pravim putem, govori i podatak da su odmah uslijedila pitanja srednjoškolaca zašto natječaj nije i za njih? Pa dragi srednjoškolci, za vas se već priprema projekt na koji ćete biti pozvani dogodine, kad vam završi školska godina. Zašto onda? Pa jer će debelo biti vezan uz ljetne praznike, ali za detalje još ima vremena!

Za sada, svi osnovnoškolci su pozvani da se uključe u projekt Različitost, jer tek smo počeli, a svi zajedno pohvalite se svojim sastavcima u zadaćnicama, pjesmama, prozom napisanom u slobodno vrijeme, objavom na vašem portalu Top generacija, a trenutno možete osvojiti i majicu udruge Mlada pera.

 

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.