Uvrijeđeni Slovenci vratili hrvatski božićni poklon

bombonjera

Hrvatsko veleposlanstvo u Sloveniji poslalo je svojim slovenskim suradnicima – nekolicini zaposlenika u ministarstvu vanjskih poslova, kabinetu premijera Mire Cerara i predsjednika Boruta Pahora – novogodišnji poklon u obliku bombonjere, piše Jutarnji.hr.

No Slovenski političari nisu bili baš sretni, piše Dnevnik.si. Kako tvrde izvori, taj je čin procijenjen nezamislivom provokacijom.

Naime, bombonjera je bila Kraševa i na njoj je pisalo ‘Pozdrav iz Hrvatske’. Na bombonjeri je slika djelomice vidljive mape Hrvatske, no kada se poklopac podigne, vidi se ostatak koji prikazuje cijelu kartu gdje je granica između Slovenije i Hrvatske ucrtana na sredini Piranskog zaljeva.

Pošto granica između dvije države još nije utvrđena, ministarstvo vanjskih poslova bombonjeru je vratilo hrvatskoj ambasadi – i to u vrećici s natpisom ‘I Feel Slovenia’.

Slovenski diplomati nisu htjeli komentirati slučaj da ne bi pogoršali međususjedske odnose, no neki sugovornici Dnevnik.si pitaju se kako će ovu hrvatsku provokaciju, dok se čeka odluka Arbitražnog suda, procijeniti ostale članice Europske unije.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.