Kapetan Ajduka i 10 igrača prešlo u Dinamo

Zanimljiv naslov, ali Dinamo o tome može samo sanjati.
U prvom redu zato, jer tih 10 igrača je izašlo iz Ajduka već davno prije, a nije ušlo ni u Dinamo, ni u jedan drugi klub.
A nije niti kapetan Ajduka preša u Dinamo. Kapetan Ajduka je prvo izašao vanka iz kluba, pa se, kad je vidio da ga nitko neće, kao usamljena kreatura prodao u Dinamo! Za smiješnu cijenu, no i njegova vrijednost je smiješna.

Luda vijest, zar ne, no ima novina koje su u stanju objaviti takvu vijest, iako nema veze sa zdravim razumom.
Samo što to onda nisu novine, nego glasilo kluba.
Pa onda ni podaci ne moraju biti točni, a komentirati ionako neće smjeti nitko nepogodan.

Možda malo zbunjujući uvod, no znam da su oni koji su prvenstveno trebali shvatiti što je pjesnik htio reći, i te kako to shvatili.

Jer uvijek i u svemu u pozadini je politika.
Pokazalo se da svaka šuša može biti postavljena za ministra, ali to ne znači i da je svatko sposoban za ministra.
Pokazalo se i da takvi slučajni ministri onda postavljaju slučajne ljude, ali naravno, svoje poznanike, na čela državnih firmi, veleučilišta, bolnica, kazališta itd.
Pa kad je tako na nacionalnom nivou, kako očekivati da bude bolje na lokalnom nivou. Bitno je svaku šušu privući u svoje redove, obećati joj lego kockice na račun općine, grada, države i šuša zadovoljna, vlasnik šuše još zadovoljniji.
Jer, budimo konkretni, ako HDZ može imati mrtve glasače, zašto SDP ne bi mogao primati članove duhove?

Na sreću, ostaju nam onih 10 igrača koji ipak, usprkos glasilu kluba, nisu nigdje prešli. Bar ne u ove velike klubove, jer u takvima se ne cijeni znanje, poštenje i moral. Od tih 10 igrača neki će se povući, neki pauzirati, a neki nastaviti s radom u nekom novom klubu, gdje se još igra pošteni nogomet, i poštuju pravila, i odgovaraju svojim navijačima, a bome i cijene svoje navijače, ne doživljavaju ih kao ovce koje samo pasu travu na terenu.

Problem Hrvatske je što nema poštenih političara, u dovoljnom broju.
Recite vi za Mirelu Holy što god hoćete, ali ona se nije prodala ni za 8 saborskih mjesta, a evo svjedoci smo kako se neki prodaju i za jedno, pa makar i vijećnićko.
I pitam ja Vas, tko je onda tu pošten?
I tko najviše baca kamenje? Uvijek onaj s najviše grijeha!

Na zadnjim izborima konačno se dogodila i jedna pozitivna stvar. Dogodio se MOST.
Na stranu sad što (ni)je MOST napravio i kakav se pokazao.
Njegova zasluga je u tome što je dvoje najpoznatijih i najvećih igrača konačno shvatilo da nisu više sami na terenu.
Da dolaze i neki novi klinci, pojavljuju se neki novi, mlađi igrači (pozdrav Vrgorcu!).
I vjerovali ili ne, pojavljuje se tih igrača pomalo sve više. Doduše sramežljivo, ali nakon početne treme pokazuju očite znakove da znaju što treba, znaju i kako.
Na nama je samo da im damo šansu. Jer svi ovi dosadašnji su ih do sada prokockali na milijune, da ne velim milijarde!

Pogledajte sljedeću sliku, što mislite gdje je slikana?

Žetva na Pagu

Slikano je ovom otoku, otoku Pagu, kojeg poznajemo kao otok kamenjar:

otok Pag

Hoću reći da i mi, i sve oko nas ima svoje dvije strane.
A na nama samima je da odaberemo koja će strana nama prevladati.
Onaj tzv. kapetan je odabrao stranu za dinar se dam, samo da se prodam, igrači su odabrali bez akcija i popusta nastaviti s onim u što vjeruju.
Pa su veliki igrači dobili duhove, a manji, mlađi, ali perspektivniji će se obogatiti vrijednim, marljivim i poštenim snagama koje su pokazale da čast, uvjerenje i moral nemaju cijenu!

PS: Nadam se da mi navijači Dinama i Hajduka neće uzeti za zlo što sam njihove klubove uzeo za izmišljen primjer. Bili su mi pogodni zbog svog rivalstva, a obje grupe navijača imaju jednu neospornu zajedničku značajku: ustrajnost i odanost svome klubu, ali istovremeno bez ustručavanja rukovodstvu kažu kada griješi, i ponavljaju to sve dok ih rukovodstvo klubova ne sasluša i posluša.
Možda bi i glasači, a i birači, mogli naučiti i nešto pozitivno od njih: nije hrabrost predati se i odustati.
Ako nešto želiš promijeniti, onda se i bori za promjene!
Svojim kritičkim mišljenjem izazovi promjene, kao što je rekao Mate Pleić, mlada nova snaga iz redova Slobodne Hrvatske:

Kritičko mišljenje

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.