Danas nosite šarene čarape za podršku osobama s Downovim sindromom!

Danas nosite šarene čarape za podršku osobama s Downovim sindromom!

Prosječno jedno od 650 sve novorođene djece rađa se sa sindromom Down, a pogađa sve rasne skupine i može se javiti u bilo kojoj obitelji

Downow sindrom je oblik sindroma koji se javlja kao posljedica anomalije kromosoma viška. Nastaje u trenutku začeća, a kromosomi su sićušne nakupine bjelančevina u svakoj stanici ljudskog organizma. To je genetski poremećaj koji uzrokuje cjeloživotnu mentalnu retardaciju, kašnjenje u razvoju i druge probleme.

  1. ožujka se obilježava Svjetski dan osoba sa sindromom Down, a cilj je probuditi svijest i razumijevanje kako bi se poštivali ljudi s DS-om te poboljšao njihov položaj.

Simbol tog dana su šarene čarape jer ih osobe s DS-om ne mogu upariti, a time se pokazuje podrška borbi osoba da se integriraju u društvo.

Prosječno jedno od 650 sve novorođene djece rađa se sa sindromom Down, a pogađa sve rasne skupine i može se javiti u bilo kojoj obitelji.

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.