Noć muzeja 2016. u Muzeju Međimurja Čakovec

Noć muzeja 2016. u Muzeju Međimurja Čakovec

Muzej Međimurja Čakovec u 11. Noći muzeja 2016. godine, 29. siječnja 2016, nastavlja s vlastitim, već tradicionalnim konceptom predstavljanja kulturno-povijesnog nasljeđa jedne međimurske općine ili grada (Međimurje se sastoji od 22 općine i tri grada). Kao regionalni muzej kojemu je osnovna zadaća sabiranje, istraživanje i prezentacija materijalne i duhovne baštine s područja čitavog Međimurja, na Noć muzeja potiču aktivno prožimanje muzejske institucije s živim organizmom i udrugama koje održavaju kulturnu baštinu živom u vidu plesa, pjesme, zanata, specifične nošnje i pripremi tradicionalnih jela. Ove godine svoje povijesno i kulturno nasljeđe prezentirat će općina Goričan. Šesta je općina po broju stanovnika u Međimurskoj županiji, a osim razvijene poljoprivrede i industrije može se pohvaliti brojnim kulturnim udrugama koje djeluju na tom području. Najstarije je Hrvatsko kulturno – umjetničko društvo osnovano davne 1925. godine, a po važnosti u prezentiranju ukupne povijesti Goričana slijede ga Cehovsko (Ceško) društvo, Dobrovoljno vatrogasno društvo, Limena glazba ili gorički bandisti, nogometni klub „Trnava“ te im se pridružuju brojne novije udruge i klubovi koji svjedoče bogatom i aktivnom društvenom životu općine.

Prezentacija općine Goričan biti će pozicionirana u Izložbenom salonu i dvorani za svečane namjene Muzeja od 18 sati, dok će svi stalni muzejski postavi biti otvoreni posjetiteljima na uvid također od 18 do 01 sat poslije ponoći.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.