Lego predstavio prvu figuru u invalidskim kolicima

Lego predstavio prvu figuru u invalidskim kolicima

Lego je na sajmovima dječjih igračaka u Nürnbergu i Londonu nedavno predstavio prvu figuru u invalidskim kolicima, nakon što je prošle godine pokrenuta kampanja Toy Like Me, čiji su aktivisti peticijom od te danske tvrtke zatražili da na pozitivan i realniji način prikažu invalidnost kroz popularne igračke, piše Net.hr.

U sklopu seta “Fun in the Park”, koji će se na tržištu pojaviti u lipnju, Lego je lansirao figuru nasmijane osobe u invalidskim kolicima kojoj društvo pravi pas vodič za hendikepirane, zajedno s nekoliko novih figura – prodavača sladoleda, biciklista i muškarca koji gura kolica s bebom.

Igračka se pojavila nakon kritika upućenih Legu zbog izostanka različitih figura s invaliditetom u setovima.

Tijekom prošlogodišnje kampanje pokrenute pod nazivom Toy Like Me prikupljeno je više od 20.000 potpisa korisnika koji su tražili da danski proizvođač ponudi različite figure s invaliditetom.

“Tvrtka i dalje ignorira postojanje 150 milijuna invalidne djece u svijetu jer u svojoj ponudi nema nijednu figuru koja ih predstavlja. Na taj način ih industrija igračaka, namijenjena upravo njima, isključuje ili invalidnost predstavlja na isključiv način.”, napisali su prošle godine pokretači peticije na stranici Change.org.

Tvrtka je objavila da je interes za novi Legov set toliko velik, da već sada ima predbilježbi za njegovu kupnju.

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.