BILIĆU USPJELO NEŠTO ŠTO NIJE NIKOME VIŠE OD 50 GODINA

Nogometaši West Hama slavili su protiv Liverpoola s 2:0 u prvoj utakmici 20. kola Premiershipa. Golove za ‘čekićare’ zabili su Antonio i Carroll, po jednog u svakom poluvremenu. Pobjedom protiv Liverpoola Slavenu Biliću uspjelo je nešto što nije nijednom treneru West Hama od sezone 1963/64. Naime, tada su ‘čekićari’ posljednji put u istoj sezoni engleskog prvenstva slavili u obje utakmice protiv Liverpoola.

Bilić i Klopp

West Ham United je i drugi put ove sezone pobijedio Liverpool! Nakon kolovoških 3-0 na Anfieldu ovaj put je na Boleyn Groundu završilo 2-0 za momčad iz istočnog Londona, a Slaven Bilić je nakon 20 kola svoj niz trenerkih skalpova u Premiershipu, u kojem su najveći Mourinho, Wenger i Pellegrini, povećao za Jürgena Kloppa.

Oba pogotka postignuta su glavom, u 10. minuti prvog odnosno drugog poluvremena, oba na drugu vratnicu, preko niskog braniča gostiju Clynea, što je bio dio napadačke taktike hrvatskog trenera i njegova užeg stožera u kojem su još Nikola Jurčević i bivši Kloppov pomoćnik Edin Terzić.

Imali su domaći i sreće jer je Can u smiraju prvog poluvremena pogodio gredu, no vratnicu je pogodio i Manuel Lanzini u 17. minuti udarcem s ruba kaznenog prostora, a općenito su ‘čekićari’ najopasnije živjeli nakon izlaska argentinskog ‘fantaziste’ zbog ozljede u 38. minuti, no izdržali su pritisk ‘redsa’ u pet minuta sudačke nadoknade prvog i na startu drugog poluvremena, a nakon povećanja vodstva imali još nekoliko prigoda za 3-0.

Bilić se Kloppu suprotstavio u 4-4-2, Andyju Carrolu u vrhu napada partner je bio pokretljivi Enner Valencia, Manuel Lanzini vratio se u početnu postavu kao lijevi vezni, desni je bio Michail Antonio. I upravo je potonji nakon povratnog sprinta i ukizavanja oteo loptu Morenu, pa u nastavku ofenzivne akcije domaćih stigao u suparnički šesnaesterac realizirati Kouyateov centaršut. Drugi pogodak pao je na postavljenu obranu gostiju, nakon uigrane akcije po desnom boku Noble je nabacio na drugu vratnicu, a ovaj put Clynea nadskočio visoki Carroll.

Naš Dejan Lovren je za goste odigrao vrlo dobrih 90 minuta, nije mogao spriječiti pogotke, a čak je iz slobodnog udarca sa 40 metara pucao na vrata, ali pogodio živi zid.

Koliko god je West Ham pao izlaskom Lanzinija, koji je sam tražio zamjenu uhvativši se za mišić, toliko su postali opasniji ulaskom povratnika nakn dva mjeseca Dimitrija Payeta u posljednjih pola sata nadmetanja. Nakon što je Klopp u 82. minuti mijenjao veznog za stopera i prešao na 3-4-3, Bilić je odgovorio uvođenjem petog braniča, Jenkinsona, umjesto igrača utakmice Antonija i sačuvao pobjedu bez primljenog pogotka.

West Ham je završio utakmicu s 10 udaraca unutar okvira vratiju naspram samo jednog Liverpoola, obrana domaćih na čelu s visokim Collinsom i Ogbonnom osujetila je sve centaršuteve, triput su ‘hammersi’ i tijelima zaustavljali udarce (od ukupno 22) gostiju, a u 78. minuti Noble je spasio s gol-crte.

IZVOR: Jutarnji.hr

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.