Književna nagrada “Zoranić” za roman godine

Petar Zoranić (Zadar, 1508. – između 1543. i 1569.), bio je hrvatski renesansni pisac.

Planine je naslov prvog hrvatskog romana, kojeg je napisao i 20. rujna 1536. završio Petar Zoranić, a objavljen je u Mletcima 1569., nakon piščeve smrti. U spomen tomu, na inicijativu predsjednika Hrvatskoga književnoga društva – Zadar, Nikole Šimića Tonina, HKDZ pokreće nagradu ZORANIĆ za roman godine tiskan od 20. rujna prošle godine do 20. rujna ove godine, u RH i regiji, koja će se dodjeljivati na taj datum u Zadru, ispod spomenika Zoraniću, uz prigodni program. Nagrada će se sastojati od statue Zoranić, i prigodne diplome u znaku romana Planine. Nagrađenom će uz smještaj i boravak u Zadru biti pokriveni i svi troškovi putovanja.

Na natječaj treba poslati po tri primjerka romana na adresu: Nikola Šimić Tonin, HKDZ, Zadarska 60. Drage, 23211. Pakoštane RH.

Prosudbeno povjerenstvo za ovu godinu činiti će: pred. HKDZ književnik Nikola Šimić Tonin, književnica Žaklina Kutija, prof., doc. dr. sc. Patrick Levačić, Velimir Žigo, prof., dr.sc. Erni Gigante Dešković, dr.sc. Dragan Gligora. Knjige prispjele na natječaj biti će poklonjene jednoj od knjižnica u RH ili u regiji, odlukom povjerenstva.

Nikola Šimić Tonin, Zadar, 29. svibnja 2024.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.