Kako je Janez odabrao gdje parkirati

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Avantura se odvija na polupraznom parkiralištu gdje se naš hrabri vozač Janez bori s jednim od najtežih životnih izazova – odabirom parkirnog mjesta!

Janez se približava parkiralištu, srce mu lupa, a dlanovi su mu znojni. Gleda oko sebe, a tamo – toliko slobodnih mjesta da bi se moglo igrati parkirališni bingo! No Janezu to ne olakšava situaciju. Svi ti prazni prostori su poput zamamnih kutaka u restoranu punom slobodnih stolova, ali nitko ne može odlučiti gdje sjesti jer svaki stol izgleda bolje od drugoga, a gosti ne znaju koji je dobitni! Jedan stol je tik uz prozor s pogledom na prekrasan zalazak sunca, ali je tik do wc-a kuda onda prolaze svi gosti. Drugi stol je udoban i prostran, ali je na udaljenosti od  zvučnika koji svira najnoviji hit s repertoara tridesetih godina prošlog stoljeća. Odabiru kompromisno jedan, upravo onaj jedan gdje se osjeća propuh.

Naš vozač Janez zuri u te prazne prostore i ne može se odlučiti. Jedno mjesto je blizu izlaza, ali to bi moglo značiti hodanje dulje do odredišta. Drugo je taktično smješteno, ali zahtijeva hrabru vratolomiju kako bi se izbjegla bliska susjedna vozila.

Vozač Janez, baš poput onih nesretnih gostiju, kruži parkiralištem, osjećajući se kao kapetan broda izgubljenog u moru praznih mjesta. Konačno, uzima hrabrosti i zauzima svoje mjesto i sa smiješkom na licu ulazi u nepoznato, kao pravi junak parkirališta! Odabrao je parkirno mjesto na kojem je podosta razbijenog stakla. Nije to peh, to je jednostavno magija onog jednog parkirnog mjesta koje vas svojom magnetnom snagom privuče da parkirate upravo tu iako ima još nekoliko desetaka drugih.

Jeste li ikad razmišljali o tome kako odabirete parkirno mjesto?

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.