FOTO: Luka Nižetić

Frontmen Detoura o novoj pjesmi: „Neobična pjesma – neobična i tema“

„Specifična pjesma. I za nas specifična. Zapravo, neobična pjesma, a neobična je i tema. Ali ne bih pretjerano pričao da ne narušim čar.“, tim je riječima, pomalo tajanstveno Nenad Borgudan Chagi iz grupe Detour najavio njihov novi singl ‘CSI Lastovo’ koji je premijerno pušten u emisiji ROOFTOP na TOP RADIJU. Nenad je DJ-ici ROOFTOPA Nini Trumbić govorio i o novom albumu poznate grupe koji izlazi 28.travnja, a koncertna promocija će se održati 5. svibnja u zagrebačkom klubu Boogaloo. Frontmen Detoura za novi album je rekao kako je ‘obojan pomalo apokaliptičnom atmosferom koju svi skupa proživljavamo zadnjih godina’.

Nakon diskografske pauze od pet godina, grupa Detour vratila se na velika vrata. Došlo je i do promjene nekih članova grupe. O tome osjeti li se osvježenje promjena na novom albumu, frontmen Detoura je rekao:

„Stalno se mijenjaš, stalno evoluiraš, sazrijevaš, rasteš, kako god. Tako i ja autorski pa naravno da neke pjesme od prije 10 godina ne podsjećaju na ove danas. Ne bi bilo dobro da radim isto. Mijenjam se ja, mijenja se moj glazbeni ukus, napredujemo. Sigurno da ovo osvježenje o kojemu pričamo, naravno, čuje se i studijski, ali se prije svega čuje na liveu, u izvedbama uživo. Mogu reći da to sada sve skupa stvarno spektakularno zvuči.“

Novi album popularne grupe naziva ‘Master Blaster’ izlazi 28.travnja. Promocija albuma na neki je način krenula već u Zadru, ali službena promocija dogodit će se u Zagrebu 5. svibnja u klubu Boogaloo.

„Možemo reći da je zadarski koncert bio početak turneje iako je bio možda pretkoncert turneje jer tamo još nismo odsvirali sav repertoar. Na albumu je deset pjesama, sedam pjesama je do sada poznato, to su singlovi koje smo izdavali od 2020. do 2023. Zadnji singl koji je izašao bio je ‘Master Blaster’ s kojim smo bili na Dori. S albumom izlazi i novi singl ‘CSI Lastovo’. Album je u dobrom dijelu već poznat publici, tj. onima koji nas prate. Predstavljamo tri nove pjesme. To je ono što ćemo predstaviti u Boogaloo-u. To je pravi početak turneje u smislu da ćemo izvesti cijeli album i onda dalje slijede razni gradovi i zemlje.“

U Boogaloo-u će poznata grupa,  osim novog albuma, svirati i stare hitove.

„Naravno, jedan dio koncerta će se baviti novim albumom, ali taj novi album je u dobrom dijelu poznat tako da ostaju tri desetine koje su još uvijek nepoznate tako da neće biti dosadno. Zatim slijedi ‘hit parada’, petnaestak pjesama u redoslijedu koje bi trebali znati svi.“, otkrio je Nenad koji je rekao da će na koncertnoj promociji doći i gosti, njihovi prijatelji koji će im se pridružiti na sceni.

O samom albumu, glazbenik je rekao:

„Cijeli album je obojan, na žalost, možemo to tako reći ili činjenično obojan tom atmosferom, pomalo apokaliptičnom koju proživljavamo svi skupa zadnjih godina, do spomenute pandemije pa tijekom pandemije potresi, agresija Rusije na Ukrajinu. To su sve stvari koje te stave u situaciju da se zapitaš o svemu, o smislu. Ovaj album se uglavnom time bavi. Rekao bih da su svih deset pjesama obojene tom notom iako su stilski prilično različite. Npr. ‘Master Blaster’, a s druge strane ‘Nekad je bilo bolje’ – posve različite pjesme. Međutim, govore uglavnom o istoj stvari.“

‘Master Blaster’ album pomalo je eklektičan, složio se frontmen Detoura.

„Meni je to osobno moje autorsko podvlačenje crte, tri godine mog rada. Ne zadržavam se, nisam stilski puritanac da se držim jednog stila već imam širu lepezu izražavanja tako da ovaj album zaista možemo nazvati stilski eklektičnim. Ali opet, filozofski, postoji ta nit koja ga povezuje cijelog tako da je pravi album, a ne kompilacija singlova.“, rekao je Nenad koji je otkrio i:

„Album izlazi u digitalnom izdanju, a vinyl očekujemo na jesen.“

Kriminalističko ljubavna pjesma opis je nove pjesme poznate grupe pod nazivom ‘CSI Lastovo’ koja se premijerno pustila na TOP RADIJU.

„Jedna specifična pjesma. I za nas specifična. Zapravo, neobična pjesma,neobična i tema. Ali možda ne bih pretjerano pričao da ne narušim čar.“, rekao je glazbenik.

Grupa Detour se svojim nastupom na poznatom hrvatskom glazbenom natjecanju ‘Dora’ plasirala visoko. To im je, vjeruje Nenad, donijelo i nove slušatelje:

„Sigurno da je puno gledatelja koji ne prate naš rad pa im se možda dopao naš nastup, naša pjesma. Na taj način dobiješ visibility. Sigurno je u tom smislu Dora zahvalna platforma, a naročito u situaciji gdje je naš nastup ostao dosta pamtljiv.(…)“

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.