FOTO: Jako uspješna sezona za biciklistički klub Mura Avantura i njegove natjecatelje

Prošli vikend, u subotu 24. rujna, u Metkoviću je održano nacionalno prvenstvo Republike Hrvatske u MTB disciplini Eliminator.

BK Mura Avanturu su predstavljali u zajedničkoj kategoriji svih Mastera, Elitaša i Juniora, Matija Trstenjak koji je osvojio broncu i Božidar Mavrin koji je osvojio 5. mjesto.

U nedjelju, također u Metkoviću, održana je završnica Hrvatskog kupa u XCO disciplini kao i C1 utrka koja se boduje za svjetski rang. Na zahtjevnoj kamenitoj od kiše natopljenoj i skliskoj stazi nastupili su takmičari iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Češke, Poljske i Argentine.

BK Mura Avanturu su predstavljali Matija Trstenjak i Božidar Mavrin.

Matija je vozio u žestokoj konkurenciji juniora gdje su se natjecali nacionalni prvak Makedonije koji je završio na 5. mjestu, nacionalni prvak Bosne i Hercegovine koji je završio na 6. mjestu, jedan od najboljih slovenskih juniora koji je pobijedio na utrci, dok je Matija Trstenjak osvojio sjajno 3. mjesto.

Božidar Mavrin u Elite kategoriji osvojio je 15 mjesto.

Također su se nakon utrke podijelile nagrade hrvatskih KUP-ova u disciplinama maraton i olimpijski cross.
Matija Trstenjak je u disciplini maraton vozeći samo 3 od 4 utrke osvojio dovoljno bodova „tek“ za 2. mjesto, Božidar Mavrin osvojio je također 2. mjesto, kao i Marko Žnidarić u kategoriji master.

Ukupno je BK Mura Avantura zauzela također sjajno 2. mjesto od 31 kluba koliko ih se natjecalo u ovom KUP-u.

U hrvatskom KUP-u u disciplini olimpijski cross Matija je vrijedno sakupljajući bodove po utrkama sakupio bodova za ukupno srebrnu medalju, isto kao i Božidar Mavrin. Ukupno je BK Mura Avantura sakupila bodova dovoljno za odlično 7. mjesto od 41 kluba u R. Hrvatskoj koji se natječu u ovoj kraljevskoj MTB disciplini.

Sve u svemu jako uspješna sezona za biciklistički klub Mura Avantura i njegove natjecatelje.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.