Foto: Boris Kačan

Najduža hrvatska plaža koju su Amerikanci uvrstili na popis najljepših na svijetu

Ninske pješčane plaže dugačke su čak 8 kilometara, a najdulja je i najpoznatija Kraljičina plaža. Saznajte zašto ju je američki Travel Channel uvrstio u popis najljepših plaža svijeta…

Uz ime Kraljičina plaža vezana je legenda: plaža je svojom ljepotom privukla suprugu prvog hrvatskog kralja Tomislava, lijepu Jelenu. Stoga, kad bi dolazili u Nin, obiteljske trenutke na plaži provodili su upravo ovdje, gdje je Jelena otkrila i blagodati ljekovitog blata.

Dugački plićak savršen je za obiteljske izlete s djecom i one koji žele tropski ugođaj. U blizini se nalaze i zabavni parkovi za djecu te restorani i kafići, pa ne morate daleko da biste uživali u kavi ili ručku s pogledom na ninsku lagunu i Velebit.

Sam put do nje prolazi kroz dugačak plićak koji tek nagovještava ono što vas čeka. Prate ga pješačke drvene staze kroz bioraznoliko područje koje predstavlja prirodni botanički vrt, piše Punkufer.

Jedini problem s ovom plažom predstavljat će vam nedostatak hlada, ali onima koji žele iskoristiti ljetne dane i nadoknaditi vitamin D to neće pomutiti planove. Za sve ostale tu su suncobrani i ležaljke.

Za ljubitelje aktivnosti, ninski vjetar pogodan je za jedrenje na dasci, a možete unajmiti pedaline ili uživati u puštanju zmajeva.

U blizini plaže nalazi se najveći poznati lokalitet ljekovitog blata u Hrvatskoj.

Ljekovito blato isprobali su deseci tisuća posjetitelja u ljetnim jutarnjim satima, a koristilo se i u rimsko doba. Navodno ga je koristila i sama kraljica Jelena, a upisan je kao lječilišno mjesto na moru pod medicinskim nadzorom.

Terapija se sastoji od oblaganja blatom, sunčanja na plaži i potom ispiranja u toplom moru.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.