Altenburg/Foto: MDI

Gradić u Njemačkoj nestao pod vodom

Apokaliptične scene iz Njemačke šokirale su svijet. Smrtno je stradalo najmanje 42 ljudi, nestalo ih je najmanje 70, a tisuće je evakuirano iz svojih domova. Oko 200 tisuća ljudi u Njemačkoj ostalo je bez struje, piše BBC. Do poplava je došlo kada su nabijale rijeke probile svoja korita nakon obilnih kiša protekla dva dana.

U jakim poplavama su se tijekom intervencije utopila dva vatrogasca te dva policajca, a vlasti su mobilizirale i vojsku. Oko 500 vojnika raspoređeno je kako bi pomoglo stanovnicima dvjema najteže pogođenim pokrajina, objavilo je u četvrtak njemačko ministarstvo obrane, pišu prenose 24 sata.

  • Trenutno nam vatrogasci i vojska čiste ceste i podrume, ali transformatori za struju su jako oštećeni pa nećemo imati i do 14 dana struje… – rekao je čitatelj iz Stolberga u njemačkoj pokrajini Reihnland Westfalen.

  • Okolina mjesta su još više uništena, kao i okolne tvornice su totalno uništene i proglašena je elementarna nepogoda u gradu i cijelom gradskom području – dodao je.

Belgijski grad Liège pozvao je stanovnike da napuste grad. U Liegeu koji leži na rijeci Meuse očekuje se daljnji rast vodostaja do metar i pol. Stoga gradske vlasti pozivaju sve koji su tamo poslom ili iz drugih razloga da napuste grad, a stanovnicima da se popnu na više katove. Prema belgijskim medijima, toliki vodostaj rijeke Meuse nije zabilježen od 1926. godine. Situacije je kritična u cijeloj Valoniji, naročito u gradovima koji leže na rijeci Meuse i njezinim pritokama.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.