Mačkovec dobio novu Baptističku crkvu

Baptistička crkva Mačkovec ovih dana obilježava stotinu godina postojanja. Naime, početkom 20-ih godina prošlog stoljeća Baptisti su počeli djelovati u nekoliko međimurskih mjesta, među kojima je bio i Mačkovec, gdje je 1926. godine izgrađena prva Baptistička crkva u Hrvatskoj. Kruna obilježavanja stote obljetnice postojanja u ovom naselju u sastavu grada Čakovca, bila je svečanost otvaranja nove crkve. Uz brojne vjernike iz Mačkovca, te gostiju iz drugih dijelova Hrvatske te Sjedinjenih Američkih Država, svečanosti u nedjelju nazočila je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec. Biblijsku poruku na kraju svečanosti dao je predsjednik Saveza baptista u Republici Hrvatskoj Ivica Horvat.
 

 
Od samih svojih početaka djelovanja u našem kraju, Baptistička crkva Mačkovec nastojala je doprinositi ne samo duhovnom, već i društvenom životu. Prepoznatljivi su po brojnim humanitarnim akcijama, posebno tijekom Domovinskog rata. Aktivni su i u obrazovanju, organizaciji kampova učenja Engleskog jezika te kulturi. Ova brojčano nevelika zajednica, znatno pridonosi društvenom životu u cjelini, ne samo u Mačkovcu, već i na cijelom području Čakovca i Međimurja.

Novi se objekt počeo graditi prije pet godina, a Baptistička crkva Mačkovec izgradila ga je vlastitim sredstvima i značajnim volonterskim angažmanom. Kako je rekao domaćin, pastor Nenad Kovačević, osim za potrebe bogoslužja, nova će crkva biti mjesto okupljanja mještana i održavanja brojnih programa.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.